Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8027 artikelen gevonden. Artikel 4806 tot 4810
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

GOUDprijs maandag opnieuw flink omlaag

De GOUDprijs zet vandaag de daling van afgelopen vrijdag voort. Een belangrijk steunpunt is gebroken en veel stop-loss niveaus zijn geraakt. Daardoor werden veel nieuwe verkopen uitgelokt. Ook het GLD ETF verkoopt nu veel GOUD. Sinds december is er al 200 ton GOUD uit het fonds verkocht. Toch is het extreem druk in de GOUDhandel, vooral door beleggers die fysiek GOUD en zilver willen aanschaffen!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Staat de GOUDhandel bij COMEX op instorten?

Het laatste kwartaal zijn de fysieke voorraden GOUD drastisch gedaald bij de COMEX. De COMEX (Commodity Exchange) is de referentie geworden voor de handel in papieren GOUD. Het feit dat de fysieke voorraad fors aan het dalen is kan wijzen op een tanend vertrouwen in de leefbaarheid van de papieren handel in GOUD aldusĀ 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

Kunnen we de GOUDmarkt nog vertrouwen?

GOUDkevers zitten met de handen in de haren. De GOUDprijs blijft maar dalen terwijl de fundamenten alleen maar wijzen op een stijging van de GOUDprijs. Er moet dus meer aan de hand zijn. Kunnen we de GOUDmarkt in zijn huidige vorm nog vertrouwen? Onderstaand zijn 4 opvallende divergenties op de GOUDmarkt bij de daling van afgelopen vrijdag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 15 april 2013

3 verrassende redenen waarom GOUD beter is dan de dollar

Onderstaande infographic van Visual Capitalist legt perfect uit waarom we ons laten misleiden door nominaal fiatgeld. De prijs van een goed stijgt dan wel in nominale termen, maar een stijging is afhankelijk van 2 zaken: de stijging van de waarde van het goed of een daling van de waarde van de munt. GOUD is door de eeuwen heen een constante waarde geweest en dus veel beter geschikt om de waarde van goederen mee te vergelijken.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: maandag 15 april 2013

De "perfect storm" in de GOUDmarkt, GOUDprijs verder omlaag

De GOUDprijs knalde vrijdag omlaag en zet vandaag gewoon de daling voort. Op het moment van schrijven kost een troy ounce GOUD €1087, bijna €300 onder het all-time high van september vorig jaar!! De "perfect storm" treft de GOUDmarkt en veroorzaakt zware verkoopdruk.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$