Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8005 artikelen gevonden. Artikel 4826 tot 4830
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

GOUD stijgt altijd wel ergens

De GOUDprijs is de laatste 3 maanden met 25 % gestegen, … in Japanse Yen. De valutaoorlog en de dynamiek van GOUD komt altijd wel ergens samen. Ten opzichte van elkaar is de valutaoorlog een nul-event, maar er is altijd wel ergens een winnaar in GOUD, op dit moment is dat vooral in Japan.

Nu kan je best short gaan op de Yen en GOUD in Yen kopen. De volgende keer is het Britse pond misschien het grootste slachtoffer van de valutaoorlog en ga je short op het pond en koop je GOUD in Brits pond. Hetzelfde zie je van tijd tot tijd in euro en dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

FOMC Minutes wijzen op einde QE tegen eind 2013

Ook vandaag was er aan nieuws geen gebrek. Cyprus haalde de koppen met het bericht dat het ca. 10 ton GOUD zal verkopen. De transactie met 400 miljoen Euro opbrengen, geld dat zal worden gebruikt om de redding van de banken te helpen financieren.

Dit leek ons een wat vreemd bericht. Waarom verkoopt Cyprus GOUD als er toch al een overeenkomst was bereikt over het reddingsplan? Ergens krijgen we een donkerbruin vermoeden dat het eiland meer geld nodig heeft dan tot dusver werd bekendgemaakt.

Bron: deaandeelhouder.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Goldman Sachs negatiever over GOUDprijs

De daling van de GOUDprijs gaat de komende jaren versnellen vanwege de aantrekkende Amerikaanse economie. Dit schrijven analisten van Goldman Sachs.

Aan het einde van dit jaar verwacht Goldman Sachs een koersdoel van 1.450 dollar en zelfs 1.270 dollar eind 2014. Op de lange termijn mikken de analisten van de zakenbank zelfs op 1.200 dollar.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Japanners leveren hun GOUD in door hoge GOUDprijs

De GOUDprijs in Japanse yen is dit jaar al met 8,3% gestegen, terwijl die in de meeste andere belangrijke valuta juist een paar procent omlaag gegaan is. De stijging van de GOUDprijs weerspiegelt het waardeverlies van de yen. Toch spoort het Japanners juist aan om oud GOUD te verkopen. Er staan wachtrijen in de GOUDwinkeltjes.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Wikileaks zet vertrouwelijke documenten over GOUD online

Wikileaks heeft deze week een hele reeks vertrouwelijke documenten vrijgegeven. Tussen de 1,7 miljoen cables zitten ook een paar pareltjes die inzicht geven in de GOUDmarkt tussen 1973 en 1976. Marketupdate gaat hier de komende tijd uitgebreid verslag van doen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$