Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 4836 tot 4840
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

India kocht vorig jaar 864 ton GOUD

India is een belangrijke speler in de GOUDmarkt. In de Indiase cultuur speelt GOUD een veel grotere rol dan in de onze en daarnaast heeft het land een gigantische populatie. De Indiërs kochten in 2012 gezamenlijk 864 ton GOUD, zes procent meer dan een jaar eerder.

Bron: mareonline.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Gepriegel met GOUD

Leidse en Delftse natuurkundigen werken samen aan elektrische verbindingen van één molecuul groot. Met succes. ‘Dit is een mijlpaal: we kunnen nu met complexe moleculen werken, en we weten ook echt wat we aan het doen zijn.’

Eerstejaars natuurkundestudenten doen vrij snel aan het begin van het jaar een proefje met een GOUDdraadje. Als je zo’n draad heel voorzichtig steeds verder uitrekt, wordt hij in het midden steeds dunner. Op een gegeven moment is hij zo dun, dat slechts één GOUDatoompje de linker en de rechterkant met elkaar verbindt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Infographic: Het belang van ratio's

Een infographic van VisualCapitalist laat zien hoe belangrijk het is om te kijken naar ratio's, omdat die een zuiverder beeld verschaffen van onderlinge waarde dan een notering in dollars. Wat in dollars stijgt kan tegelijkertijd dalen in termen van GOUD of olie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Cypriotische verkoop van GOUD is te verwaarlozen feit

Cyprus deed ons gisteren even de wenkbrauwen fronsen toen het bericht dat de centrale bank van eiland ca. 10 ton GOUD verkocht voor ongeveer 400 miljoen Dollar. Dat was de grootste GOUDverkoop sinds de Franse centrale bank in 2009 17.4 ton GOUD verkocht.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Wikileaks: GOUD vrij verhandelbaar maken tussen centrale banken

In Europa zag men na de ontkoppeling van GOUD aan de dollar de kans schoon om aan een nieuw monetair systeem te werken, één waarin de status van GOUD als ultieme reserve in ere wordt hersteld. In 1974 kwamen Zijlstra, Duisenberg en Oort bijeen en werden plannen gemaakt voor vrij verhandelbaar GOUD, gewaardeerd tegen marktprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$