Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8028 artikelen gevonden. Artikel 4846 tot 4850
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

GOUDaanvallen kopen slechts tijd: VS over 10 jaar een derde wereldland – Paul Roberts

Assault on Gold, van Paul Roberts, voormalige Treasury Secretary onder Ronald Reagan, een insider dus, wordt de chronologie van de manipulatie van de GOUD- en zilvermarkten door de Federal Reserve helder uiteengezet.

De auteur zegt dat de “overduidelijke en gecoördineerde” aanvallen op GOUD en zilver in hevigheid losbarstten toen de GOUDprijs in augustus 2011 boven de $1.900 uitkwam. Door de versnelde waardevermindering van de dollar ten opzichte van GOUD (de ultieme en universele waarde van geld) kwam het bijdrukken van papiergeld om de schulden van banken te financieren in groot gevaar. Immers, als de dollar steeds minder waard werd ten opzichte van GOUD, wie zou dan nog vertrouwen hebben in de waarde van diezelfde dollar tegen andere valuta? Een vlucht uit dollars werd gevreesd, dus moest de Fed ingrijpen.

Bron:
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Japanners leveren hun GOUD in door hoge GOUDprijs

Het is druk bij de Japanse GOUDhandelaren, want de stijging van de GOUDprijs in de lokale valuta spoort Japanners aan om GOUD te verkopen. De yen heeft ten opzichte van november vorig jaar al een kwart van haar waarde verloren tegenover de Amerikaanse dollar en sinds de aankondiging van het stimuleringsprogramma van de Bank of Japan is ook de GOUDprijs sterk opgelopen in de lokale munt. Een troy ounce GOUD steeg in een week tijd van ongeveer ¥144.000 naar ¥157.000 per troy ounce, een stijging van ruim 9%.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Daar gaan we: Cyprus verkoopt het GOUD

Ever since Cyprus hit the headlines, Slovenia has been close behind. Another small European nation with a banking system that dwarfs its GDP (though not on the scale of Cyprus). However, as we noted previously, it is not the size that matters, it is the precedent. The European leadership are desperate for the 'template' used in Cyprus - of haircutting all the way through the capital structure - not be used in Slovenia for fear the real world will see through their jawboning facade.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

GOUD stijgt altijd wel ergens

De GOUDprijs is de laatste 3 maanden met 25 % gestegen, … in Japanse Yen. De valutaoorlog en de dynamiek van GOUD komt altijd wel ergens samen. Ten opzichte van elkaar is de valutaoorlog een nul-event, maar er is altijd wel ergens een winnaar in GOUD, op dit moment is dat vooral in Japan.

Nu kan je best short gaan op de Yen en GOUD in Yen kopen. De volgende keer is het Britse pond misschien het grootste slachtoffer van de valutaoorlog en ga je short op het pond en koop je GOUD in Brits pond. Hetzelfde zie je van tijd tot tijd in euro en dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

FOMC Minutes wijzen op einde QE tegen eind 2013

Ook vandaag was er aan nieuws geen gebrek. Cyprus haalde de koppen met het bericht dat het ca. 10 ton GOUD zal verkopen. De transactie met 400 miljoen Euro opbrengen, geld dat zal worden gebruikt om de redding van de banken te helpen financieren.

Dit leek ons een wat vreemd bericht. Waarom verkoopt Cyprus GOUD als er toch al een overeenkomst was bereikt over het reddingsplan? Ergens krijgen we een donkerbruin vermoeden dat het eiland meer geld nodig heeft dan tot dusver werd bekendgemaakt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$