Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4906 tot 4910
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

GOUD en zilver report (Week 15)

Deze week verloor GOUD 7,59% en ging de zilverprijs met 5,88% onderuit. Vooral vrijdagmiddag ging de prijs hard naar beneden. Wat moeten we hieruit opmaken? Wat is er aan de hand? Lees het op Marketupdate!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Wat is waar en wat is niet waar in Cyprus ?

De situatie rond Cyprus evolueerde in de afgelopen uren snel, maar veel duidelijkheid hebben we nog niet gekregen. Dow Jones wist te melden dat de Cypriotische president Nikos Anastasiades de Europese Unie om extra hulp zou vragen, een bericht dat al even snel werd ontkend maar vervolgens toch weer bevestigd.

Ook het verhaal van de GOUDverkopen deed ons even de wenkbrauwen fronsen. Eerst zou Cyprus ca. 10 miljoen ton GOUD verkopen en zo 400 miljoen Dollar ophalen. Ook dat verhaal werd ontkend, maar zou nu toch op waarheid berusten. Met deze verkoop zou Cyprus zijn deel van de bailout willen realiseren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

ALERT: GOUD-CRASH !!!

Blinde paniek slaat compleet toe in de GOUDmarkt. De prijs van GOUD zakte zonet even door de barrière van 1500 dollar/ounce, de symbolische lijn in het zand voor vele traders.

Niet enkel GOUD deelt in de klappen, maar alle cruciale grondstoffen (olie, zilver) krijgen zware klappen te verwerken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

WTF! GOUD door de bodem! $1511…

Gaan de stops eraan of niet? Dat is de vraag die op dit moment speelt.

Om een idee te krijgen van het slagveld:

Moet je eigenlijk toch eens kijken naar de volumes. Vandaar wordt duidelijk een extra inspanning gedaan om de prijs beneden de $1530 te krijgen. Dat is de zogenaamde steun op de grafiek. Op dit moment noteren we beneden de $1520 (and dropping fast!) waardoor de opzet lijkt te slagen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Wikileaks: Frankrijk begon met herwaardering GOUDreserve

De Franse centrale bank vond dat GOUD meer waard was dan de $42,22 per troy ounce waartegen Amerika haar GOUDvoorraad tot op de dag van vandaag op de balans zet. Door GOUD te waarderen tegen marktprijs erkent de centrale bank dat niet geld, maar GOUD het uitgangspunt is voor waarde. Met de introductie van de euro gingen alle landen uit het Eurosysteem over op het waarderen van GOUD tegen de marktprijs. Ook de BRICS-landen doen mee het het Eurosysteem!!



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$