Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 4941 tot 4945
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

6 nieuwe GOUDgrafieken wijzen op een prijsexplosie!

Voor de meeste lezers van ons werk zal het geen geheim meer zijn: we zijn grote voorstanders van een stevige positie in GOUD.

Afgelopen weekend hielden we nog een uitgebreid betoog voor GOUD. Enkele weken eerder voerden we nog een uitvoerig pleidooi voor GOUDmijnaandelen.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Kyle Bass snapt niets van de lage GOUDprijs

Vermogensbeheerder Kyle Bass snapt niet waarom de GOUDprijs zo laag staat. Centrale banken hanteren een zeer soepel monetair beleid en de situatie in Japan laat zien dat de waarde van de valuta ondermijnd zal worden om de schuldenberg weg te werken. Dat moet beleggers juist richting GOUD drijven. Toch blijft de prijs relatief laag.

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Waarom daalt GOUD?

De 65-jarige John Demetriou was tot voor kort een rijke gepensioneerde en leefde van zijn spaargeld. Hij had $1 miljoen verzameld en het geld stond bij de Laiki bank. Hij ging de vrijdag van het Cypriotische reddingsweekend slapen als een rijk man, maar werd arm wakker…

Zijn vermogen boven de 100.000 euro werd bevroren en het is nog maar af te wachten hoeveel hij ervan terug ziet. Er wordt al gesproken over verliezen van 80%. Demetriou maakte de fout om te gerust te zijn. Te goedgelovig, zeg maar. Zo van: "het komt allemaal wel in orde. De overheid zal er wel voor zorgen dat ons spaargeld veilig is".

[...]

Bron: Edelmetaal-Info
Geplaatst: woensdag 10 april 2013

Edelmetaal in discrediet?

Met de lancering van de permanente QE (opblazen van de geldhoeveelheid) werd het edelmetaal sinds september 2011 met interrupties voortdurend neerwaarts “bijgesteld” resulterend in een “down” van bijna 20% vanaf het hoogtepunt van $1.920. Goed, de stijging ging te snel maar de marktonrust gaf er wel aanleiding toe. De hoogste kwaliteitsaandelen daalden vervolgens gemiddeld met 40% en de juniors zelfs met ruim 60%. Het sentiment heeft zich nu tegen GOUD en zilver gekeerd in de veronderstelling dat na 6 keer rood op de roulettetafel ook de zevende keer rood moet zijn.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 april 2013

Grote beleggers keren terug naar GOUD

Grote commerciƫle beleggers hebben vorige week 2.283 long contracten toegevoegd en ze hebben 3.255 short contracten afgedekt. Hierdoor daalde het aantal short contracten met 1,51 % naar 43,08 %. In het totaal zitten grote commerciƫle beleggers nog voor 92.515.000 ounces short op de GOUDprijs, dit is 28 miljoen ounces minder dan vorige week.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$