Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 4946 tot 4950
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Kyle Bass staat perplex over lage GOUDprijs

Het bashen van het GOUD heeft een climax bereikt toen Goldman Sachs gisteren het advies gaf om short te gaan op het GOUD. Als contra-indicatie kan dit tellen! We weten namelijk allemaal dat het altijd het donkerst is vlak voor het moment dat de zon zal opkomen.

Zo is het nu ook met het GOUD. Bijna niemand gelooft nog in het GOUD, het edelmetaal wordt jan en alleman uitgespuwd. In alle stilte wordt zo echter de basis gelegd voor een come-back van de GOUDprijs, iets waar de doorsnee waarnemer momenteel al lang geen rekening meer mee houdt.

Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Speculatie over centralebankGOUD weegt op koers

Nee, wij hebben geen plannen om ons GOUD te verkopen. Met die boodschap probeerde de Cypriotische centrale bank vandaag de geruchten de kop in te drukken als zou ze op die manier 400 miljoen euro aanleveren om de oplopende schuldenlast te helpen derven.

Nochtans staat een dergelijke operatie wel ingeschreven in het voorstel waarmee het eiland zijn economie moet opkalefateren in ruil voor een noodlening van 10 miljard euro. Als de verkoop zou doorgaan, verliest Cyprus bijna 10,4 ton van zijn totale GOUDvoorraad van 13,9 ton. In februari waardeerde de centrale bank haar GOUD nog op 563,4 miljoen euro.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Chileense rechter legt omstreden GOUDmijn stil

De Chileense rechter heeft op 10 april de werken aan de omstreden mijn 'Pascua Lama' in de Andes helemaal laten stilleggen. De GOUD-, zilver- en kopermijn is eigendom van de Canadese multinational 'Barrick Gold'.

Het Pascua-Lamaproject wordt gerealiseerd in de noordelijke Huascovallei, waar drie gletsjers tienduizenden kleine boeren van water voorzien. Volgens tegenstanders kunnen de activiteiten van Barrick Gold de inkrimping van de gletsjers versnellen en kan de cyanide die het bedrijf voor de GOUDwinning gebruikt, het smeltwater vervuilen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

GOUD is en blijft een veilige haven

De Federal Reserve heeft dan wel aangegeven dat ze tegen het einde van het jaar quantitative easing willen stoppen of afbouwen, mogelijk is dit een verbale tactiek om de GOUDprijs naar beneden te krijgen. Eerst zien en dan geloven. De balansen van de centrale banken liegen er niet om, deze blijven in stijgende lijn. Vroeg of laat zal de GOUDprijs zich aanpassen aan deze evolutie.

Bron:
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

India kocht vorig jaar 864 ton GOUD

India kocht vorig jaar 864 ton GOUD

India heeft in 2012 zes procent meer GOUD gekocht dan een jaar eerder. Volgens de World Gold Council kocht India 864 ton aan GOUD, waarvan 552 ton in de vorm van juwelen. GOUDen sieraden worden in India niet alleen gezien als een cadeau, maar ook als een vorm van vermogensbehoud. Men hoeft er dan ook niet lang over na te denken om een stapel roepies, die door inflatie ieder jaar minder waard zijn, in te wisselen voor wat fysiek GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$