Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 4956 tot 4960
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Marc Faber blijft kalm onder daling van GOUD

Vrijdag 12 april ging de prijs van GOUD en zilver zwaar onderuit. De prijs van een troy ounce GOUD daalde met maar liefst 5,3%, tot $1.477. Ook zilver werd op grote schaal verkocht, waardoor de prijs 6,5% daalde. Een aantal belangrijke technische steunniveaus zijn door de prijsdaling gebroken, waardoor de kans bestaat de prijs van edelmetalen verder terug zullen vallen. Year to date noteert de GOUDprijs nu 12% in de min. Marc Faber denk er het zijne van. Hij vergelijkt bij Bloomberg de stijging van de aandelen met de stijging van de GOUD in de afgelopen 10 jaar. Faber is zelfs blij met de enorme terugval van GOUD. Volgens Faber kan de GOUDprijs zomaar dalen naar $1.300,- per troy ounce, maar voor de langere termijn verwacht hij een verdere stijging. Geduld is een schone zaak, aldus Dr. Doom.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

Draghi geeft Cyprus de order om 't GOUD te verkopen

PANICOS DEMETRIADES SAYS CYPRUS CENTRAL BANK INDEPENDENCE UNDER ATTACK, DEMETRIADES SAYS GOVT WANTS TO SELL GOLD WITHOUT CONSULTATION. CYPRUS CENTRAL BANK GOV DEMETRIADES SAYS HE AND HIS FAMILY RECEIVED DEATH THREATS

As a reminder, Panicos holds the now obsolete position of head of the Cyprus Central Bank.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

GOUDprijs daalt onder de 1.500 dollar

De GOUDprijs is vandaag gedaald tot onder de grens van 1.500 dollar per ounce. Daarmee is de laagste stand sinds juli 2011 bereikt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 13 april 2013

GOUD en zilver report (Week 15)

Deze week verloor GOUD 7,59% en ging de zilverprijs met 5,88% onderuit. Vooral vrijdagmiddag ging de prijs hard naar beneden. Wat moeten we hieruit opmaken? Wat is er aan de hand? Lees het op Marketupdate!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Wat is waar en wat is niet waar in Cyprus ?

De situatie rond Cyprus evolueerde in de afgelopen uren snel, maar veel duidelijkheid hebben we nog niet gekregen. Dow Jones wist te melden dat de Cypriotische president Nikos Anastasiades de Europese Unie om extra hulp zou vragen, een bericht dat al even snel werd ontkend maar vervolgens toch weer bevestigd.

Ook het verhaal van de GOUDverkopen deed ons even de wenkbrauwen fronsen. Eerst zou Cyprus ca. 10 miljoen ton GOUD verkopen en zo 400 miljoen Dollar ophalen. Ook dat verhaal werd ontkend, maar zou nu toch op waarheid berusten. Met deze verkoop zou Cyprus zijn deel van de bailout willen realiseren.



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$