Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 4961 tot 4965
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

Amerikanen adviseerden Vietnam het GOUD naar de Fed te brengen

Een Wikileaks document uit 1975 legt bloot dat Amerika de Vietnamese regering ervan probeerde te overtuigen het GOUD naar de New York Fed en niet naar de Bank of International Settlements te brengen. Amerika had er belang bij om greep te houden op de internationale GOUDmarkt.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 12 april 2013

"De SDR kan GOUD niet vervangen als reserve"

Een Wikileaks cable uit 1973 laat zien dat de Franse president Pompidou sceptische is over de Special Drawing Rights van het IMF als alternatief voor GOUD. Hij voegt zich met deze uitspraak bij zijn voorganger Charles de Gaulle, die al in 1965 zei dat alleen GOUD een stabiele basis kan zijn voor het monetaire systeem.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Kyle Bass staat perplex over lage GOUDprijs

Het bashen van het GOUD heeft een climax bereikt toen Goldman Sachs gisteren het advies gaf om short te gaan op het GOUD. Als contra-indicatie kan dit tellen! We weten namelijk allemaal dat het altijd het donkerst is vlak voor het moment dat de zon zal opkomen.

Zo is het nu ook met het GOUD. Bijna niemand gelooft nog in het GOUD, het edelmetaal wordt jan en alleman uitgespuwd. In alle stilte wordt zo echter de basis gelegd voor een come-back van de GOUDprijs, iets waar de doorsnee waarnemer momenteel al lang geen rekening meer mee houdt.

Bron: tijd.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Speculatie over centralebankGOUD weegt op koers

Nee, wij hebben geen plannen om ons GOUD te verkopen. Met die boodschap probeerde de Cypriotische centrale bank vandaag de geruchten de kop in te drukken als zou ze op die manier 400 miljoen euro aanleveren om de oplopende schuldenlast te helpen derven.

Nochtans staat een dergelijke operatie wel ingeschreven in het voorstel waarmee het eiland zijn economie moet opkalefateren in ruil voor een noodlening van 10 miljard euro. Als de verkoop zou doorgaan, verliest Cyprus bijna 10,4 ton van zijn totale GOUDvoorraad van 13,9 ton. In februari waardeerde de centrale bank haar GOUD nog op 563,4 miljoen euro.

Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 11 april 2013

Chileense rechter legt omstreden GOUDmijn stil

De Chileense rechter heeft op 10 april de werken aan de omstreden mijn 'Pascua Lama' in de Andes helemaal laten stilleggen. De GOUD-, zilver- en kopermijn is eigendom van de Canadese multinational 'Barrick Gold'.

Het Pascua-Lamaproject wordt gerealiseerd in de noordelijke Huascovallei, waar drie gletsjers tienduizenden kleine boeren van water voorzien. Volgens tegenstanders kunnen de activiteiten van Barrick Gold de inkrimping van de gletsjers versnellen en kan de cyanide die het bedrijf voor de GOUDwinning gebruikt, het smeltwater vervuilen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$