Nieuws / Artikelen met het woord

goudkoorts

35 artikelen gevonden. Artikel 16 tot 20
Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: vrijdag 11 januari 2013

Olie en goud: met Suriname gaat het goed

De rollen zijn omgedraaid: terwijl Nederland met de crisis worstelt, groeit de Surinaamse economie met 4 procent. Het einde van de hulp, twee jaar terug, doet geen zeer meer.

Suriname heeft helemaal geen Nederlandse ontwikkelingshulp meer nodig. Terwijl Nederland in crisis verkeert, groeit de Surinaamse economie jaar in, jaar uit met ruim 4 procent. Dankzij de hoge olie-en goudprijs verdient de regering-Bouterse honderden miljoenen dollars aan de oliewinning en aan de GOUDKOORTS in het binnenland. 'Holland? Holland is niet belangrijk voor me', roept president Desi Bouterse daarom steeds luider.

Ruim twee jaar geleden deed Den Haag Suriname in de ban omdat Bouterse de verkiezing had gewonnen. Maar nu is zelfs het IMF  enthousiast over Suriname. 'We hebben internationaal nu een heel goede naam opgebouwd', zegt coalitie-parlementariër Henk Ramnandanlal (PALU) trots.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 24 augustus 2012

Foto's GOUDKOORTS

Op de berg Diwata graven duizenden gelukszoekers naar goud. Voormalige boeren, arbeiders, soldaten en guerillero’s hopen hier rijk te worden, en sommigen worden het ook. 56 procent van de Filippijnse goudproductie komt uit kleinschalige mijnen zoals die op de Diwata, maar daarvan verdwijnt 90 procent op de zwarte markt.

[foto's]

Bron: fd.nl
Geplaatst: maandag 6 augustus 2012

Werkloosheid jaagt Spaanse GOUDKOORTS aan

‘Het is geen kwestie van een gat in de grond boren en dan het goud er uithalen. Goud zoeken is een kwestie van een lange adem en veel metingen.’ Pablo Gumiel, een van de bekendste Spaanse geologen, staat tussen de kurkbomen in een verlaten gebied op de Spaans-Portugese grens in de regio Extremadura.

Bron: indoweb.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juli 2012

GOUDKOORTS Molukken bedreigt rijstproductie

De Indonesische centrale bank maakt zich zorgen over de gevolgen die de GOUDKOORTS op het Molukse eiland Buru heeft voor de rijstindustrie. Doordat duizenden inwoners van Buru hun baan hebben opgegeven om naar goud te zoeken, zijn er straks niet genoeg arbeiders voor de rijstbouw.

Hoewel de goudrush het gemiddelde inkomen op Buru omhoog stuwt, zijn de gevolgen voor de landbouw desastreus. Tot vorig jaar kende Buru een rijstoverschot en voorzag het omringende eilanden van rijst. Tegenwoordig produceert het eiland niet genoeg rijst voor eigen productie en moet het een beroep doen op de nationale rijstreserve.

Bron: Goud.com
Geplaatst: maandag 2 juli 2012

Zilverpaul over de GOUDKOORTS

Voor Jan Publiek wordt de zilver- en GOUDKOORTS onderdrukt door de prijzen kunstmatig laag te houden, en op de achtergrond zijn de grote machten als een gek bezig het edelmetaal binnen te harken.

Terwijl de officiële goudprijs het afgelopen jaar weinig tekenen van leven heeft vertoond, zijn er op de achtergrond bewegingen gaande die wijzen op een bijzonder actieve handel.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$