EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
30
kliks
21
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
20
kliks
18
kliks
Er zijn 0 artikelen gevonden met het woord goudkoorts.
Artikel 21 tot 25 met de

betekenis van het woord GOUDKOORTS

Geplaatst op: woensdag 20 juni 2012

Eindelijk groen licht om 480.000 troy ounce goud te bergen

De laatste weken is er weer veel geschreven over de productie van goud en nieuwe technieken die worden uitgevonden om het edelmetaal te blijven kunnen delven. Het is echter nog geen eens zo heel lang geleden dat goud louter met de hand gevonden en geproduceerd werd. Aan het einde van de 19e eeuw kwamen er net nieuwe technieken om de hoek kijken maar het meeste goud werd nog altijd in een riviertje met een zeef gevonden of met een pikhouweel in een kleine mijn.

De laatste weken is er weer veel geschreven over de productie van goud en nieuwe technieken die worden uitgevonden om het edelmetaal te blijven kunnen delven. Het is echter nog geen eens zo heel lang geleden dat goud louter met de hand gevonden en geproduceerd werd. Aan het einde van de 19e eeuw kwamen er net nieuwe technieken om de hoek kijken maar het meeste goud werd nog altijd in een riviertje met een zeef gevonden of met een pikhouweel in een kleine mijn.

Misschien wel de meest bekende goudzoekerplaats ligt in Canada en heet Dawson City, beter bekend als de Klondike omgeving. In 1897 brak hier de GOUDKOORTS van Klondike uit nadat er een paar maanden eerder grote vondsten werden gedaan.  Enkele tienduizenden mannen gingen in de maanden erna hun geluk, vaak tevergeefs, beproeven in Klondike. In 1899 was de Klondike GOUDKOORTS alweer voorbij en naar schatting waren slechts 4000 man succesvol in hun zoektocht naar goud. Deze mensen hadden echter wel een fortuin bij elkaar gekregen, omgerekend bedroegen de goudvondsten een waarde van enkele miljarden dollars.

Lees verder op Goud.com
Geplaatst op: woensdag 25 april 2012

Amerikaanse GOUDKOORTS richting ruimte

Een paar schatrijke Amerikaanse ondernemers wil in de ruimte op asteroĂŻden naar goud en platina zoeken.

Lees verder op nos.nl
Geplaatst op: woensdag 14 maart 2012

Het is niet alles goud dat er blinkt

Allereerst wordt de langere termijn grafiek onder de loep genomen. Vanaf de bodems uit de laatste maanden van 2008 is het goud bezig aan een sterke opwaartse mars. De ingetekende diagonaal stijgende trendlijn onder het koersverloop symboliseert dit gegeven. Lange tijd wist de goudkoers zich in een geleidelijk oplopend patroon voort te bewegen. Tot aan de tweede helft van vorig jaar. Vanaf juli 2011 sloeg de GOUDKOORTS genadeloos toe hetgeen zich in de grafiek vertaalde in een parabolische versnelling in de beweging.

Lees verder op telegraaf.nl
Geplaatst op: maandag 20 februari 2012

Nieuwe goudmanie in het verschiet!

De GOUDKOORTS zal flink gaan oplaaien als de aandacht van beleggers vroeg of laat zal verschuiven van de Europese schuldenperikelen naar de schuldenberg in de VS. Ook het edelmetaal zilver zal daar sterk de vruchten van gaan plukken. Deze visie komt naar voren in het boek `De grootste depressie en andere voorspellingen’ van de Belgische beleggingsspecialist Marc Haagen.

Lees verder op Telegraaf.nl
Geplaatst op: maandag 5 september 2011

Goudprijs stijgt opnieuw over grens van 1.900 dollar

De goudprijs is vandaag, voor het eerst in bijna twee weken, opnieuw over de grens van 1.900 dollar gestegen. De onzekerheid op de financiële markten en de beurzen zorgt voor een nieuwe opstoot van GOUDKOORTS. De prijs voor het edelmetaal steeg naar 1.903 dollar per ounce. Dat is niet ver verwijderd van het record van 1.913,50 dollar, dat dateert van 23 augustus.

Lees verder op HLN.be
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs