EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudmarkt.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord GOUDMARKT

Geplaatst op: dinsdag 11 april 2017

UBS: “Dit is onze verwachting over de goudprijs”

De goudprijs heeft er een geweldig kwartaal opzitten. Tijdens de eerste drie maanden van dit beursjaar wist de GOUDMARKT goede zaken te doen. En daarmee werd er een vervolg gegeven aan de herstelbeweging die in het jaar 2016 werd ingezet.

De goudprijs heeft er een geweldig kwartaal opzitten. Tijdens de eerste drie maanden van dit beursjaar wist de GOUDMARKT goede zaken te doen. En daarmee werd er een vervolg gegeven aan de herstelbeweging die in het jaar 2016 werd ingezet.

De goudprijs beweegt op dit moment nog een stuk onder het niveau dat in de zomer van 2016 werd bereikt, maar het negatieve sentiment van de laatste maanden van 2016 is de afgelopen tijd doorbroken. Op dit moment heerst er weer een positief sentiment onder de goudbeleggers en steeds meer beleggers zien in dat de GOUDMARKT wel erg interessant geprijsd is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 20 maart 2017

Is dit het moment om te kiezen voor zilver?

Afgelopen woensdag heeft de Amerikaanse centrale bank besloten om een nieuwe rentestap van 0,25% door te voeren. Op de markten werd deze beslissing goed ontvangen. Met name in de GOUDMARKT was er sprake van een ‘feestje’.

De goudprijs wist woensdag al flink in waarde te stijgen, maar ook de laatste twee handelsdagen wist het gele edelmetaal goede zaken te doen. Ook het ‘kleine broertje’ van goud, zilver, wist te profiteren van het rentebesluit van de Fed.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 17 maart 2017

Goud: overgewaardeerd of ondergewaardeerd? Hangt ervan af hoe je het bekijkt

3 manieren om goud te waarderen, 3 conclusies. Dat is alvast hoe Mark Hulbert naar de GOUDMARKT kijkt. Een belangrijke indicator zegt dat goud 46% overgewaardeerd is terwijl een andere indicator zegt dat goud 35% ondergewaardeerd is. Enkel de toekomst zal uitwijzen wie het dichtste bij de waarheid staat.

Volgens Hulbert is het moeilijk om goud te waarderen. Bij een bedrijf kan je kijken naar de fundamenten, de omzet, de marges, investeringen, schulden, dividenden, …. Bij een land kan je kijken naar het bbp, de schuldengraad, het consumentengedrag, de aandelenmarkt, … Maar met goud zijn er tal van factoren die iedere keer een andere invloed uitoefenen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 8 maart 2017

Wat zegt de Dow Jones / Goud ratio?

Vorig jaar wist de goudprijs een stevige bodem neer te zetten en sinds dat moment zijn we enkele tientallen procenten in waarde gestegen. Overigens was deze stijging ook wel gewenst, want de GOUDMARKT zat al sinds het jaar 2011 gevangen in een Bear Market. Die tijd lijkt voorlopig achter onze rug te liggen.

De Dow Jones index weet sinds het jaar 2009 al goede zaken te doen. Vorige week werd de grens van 21.000 punten nog doorbroken en daarnaast hadden we te maken met een winstreeks van 12 handelsdagen achter elkaar waarbij de Dow Jones index wist te sluiten met een nieuwe recordkoers. De Dow Jones / Goud ratio is echter op een belangrijk punt terecht gekomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zaterdag 4 maart 2017

Prijs voor Bitcoin schiet boven de goudprijs uit

Voor de eerste keer in de geschiedenis ligt de prijs voor 1 Bitcoin hoger dan de prijs voor 1 ounce goud. Zeggen dat Bitcoin nu meer waard is als goud, is echter te ver gezocht. Bitcoin heeft nog een hele weg af te leggen om de GOUDMARKT te benaderen. Bitcoin steeg vorig jaar al meer dan 100% en de mogelijkheid van een Bitcoin-ETF zet de markt ook in 2017 onder stoom. Dus de mogelijkheden rond de cryptomunt groeien wel.

In nominale termen staat Bitcoin nu hoger dan goud. Echter de prijs voor 1 Bitcoin is een eenheid terwijl de prijs voor goud een gewicht vertegenwoordigt. Bitcoin met de goudprijs vergelijken is appelen met peren vergelijken. Aan de huidige koers heeft Bitcoin een marktkapitalisatie van $20 miljard tegenover $70.000 miljard voor goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs