Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 501 tot 505
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 2 oktober 2015

Hoe geloofwaardig is het onderzoek naar de GOUDPRIJSmanipulatie?

Maandag liet de Zwitserse mededingingscommissie weten dat het een onderzoek opent naar mogelijke onwettige kartelvorming tussen 7 grootbanken om de prijs te manipuleren.

Dat de GOUDPRIJS gemanipuleerd wordt is een publiek geheim. Van zodra de GOUDPRIJS begint aan te sterken, dumpt Morgan Stanley uit het niets (ongedekt) papiergoud op de markt om de prijs te blussen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 25 september 2015

Peter Schiff: Spectaculaire explosie GOUDPRIJS in aantocht

Peter Schiff trekt nog eens van leer tegen de Federal Reserve, het was al weer een tijdje geleden. Uit de laatste meeting van de Federal Reserve leidt Schiff af dat de Fed een rookgordijn optrekt om de realiteit te verbergen. De realiteit is dat de Amerikaanse economie niet sterk genoeg is om een renteverhoging aan te kunnen. Eens de markt dit beseft, zal vooral de GOUDPRIJS hier van profiteren.

De Federal Reserve houdt de markten voor dat ze van plan zijn om de kortetermijnrente te verhogen, maar ze verzinnen steeds redenen om dat niet te doen. Zo kunnen ze de markten bespelen totdat alle geloofwaardigheid verdwenen is. De markten zijn verslaafd geraakt aan 0% rente en de Federal Reserve kan en wil deze bubbel niet doorprikken.

De winsten van de Amerikaanse bedrijven staan onder druken zullen onder druk blijven staan. Ze willen daarom geen renteverhoging doorvoeren aangezien dit zou bewijzen dat de economie niet sterk genoeg is om op eigen benen te staan.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 20 september 2015

GOUDPRIJS naar $1200 - $1300 volgens JP Morgan

GOUDPRIJS zaal komende jaren stijgen volgens onderzoek van JP Morgan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 11 september 2015

ABN AMRO: negatieve vooruitzichten voor goud

In januari 2014 verwachtte ABN Amro voor 2016 nog dat de GOUDPRIJS weer zou stijgen. Eergisteren kwam zij in een nieuw verslag met het vooruitzicht dat de GOUDPRIJS eind 2016 de 800,- aan zal doen. Of dit in dollars of euro’s is uitgedrukt mag de lezer zelf verzinnen. Zij stelt in ieder geval dat goud nog steeds te duur is.

Vooral in verhouding tot andere grondstoffen zal goud gaan inleveren, zo stelt de ABN. Cyclische grondstoffen zoals koper, platina, palladium en olieprijzen hebben slecht gepresteerd waarvoor verschillende redenen aan te dragen zijn. De vertraging in wereldwijde groei en een overaanbod in voornamelijk olie zijn daar voorbeelden van. Goud is geen cyclisch actief en heeft daarom minder te lijden gehad.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 4 september 2015

Marketupdate in gesprek met 'Koos Jansen'

Uw redacteur sprak onlangs met Koos Jansen, goudanalist bij BullionStar. Tijdens het eten spraken we over de Chinese goudmarkt en over de rol van goud in het monetaire systeem. En hoe kijkt hij naar de ontwikkeling van de GOUDPRIJS? Lees het gesprek met de goudanalist die in korte tijd een autoriteit werd op het gebied van edelmetalen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$