Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 506 tot 510
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

Beleggers halen $2,3 miljard weg uit goud ETF's

Beleggers hebben in de maand juli $2,3 miljard aan vermogen weggehaald uit goud-ETF’s, zo blijkt uit cijfers van BlackRock. Door de prijsdaling zijn veel speculatieve beleggers uit goud gestapt, om geld vrij te maken voor andere beleggingen. In de maand juli daalde de GOUDPRIJS in dollars naar het laagste niveau in meer dan vijf jaar tijd, terwijl de prijs in euro’s het laagste niveau sinds het begin van dit jaar aantikte.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 18 augustus 2015

HSBC verwacht nog dit jaar stijging GOUDPRIJS naar $1.225

Volgens HSBC kan de GOUDPRIJS dit jaar nog stijgen naar $1.200 tot $1.225 per troy ounce, een stijging van bijna tien procent ten opzichte van de goudkoers van $1.119 per troy ounce op het moment van schrijven. In een nieuw rapport dat afgelopen vrijdag werd uitgebracht voeren analisten van de bank vijf argumenten aan waarom we tegen het einde van dit jaar een hogere goudkoers mogen verwachten. We hebben de vijf punten voor u samengevat:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Analyse: China waardeert goudreserve naar marktwaarde

Afgelopen vrijdag schreven we al dat China in de maand juli 19 ton goud aan haar reserves heeft toegevoegd. Op zichzelf is dat al een interessant gegeven, maar minstens zo interessant is de constatering dat China haar goudvoorraad sinds kort waardeert naar de actuele GOUDPRIJS. Lees de analyse op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

Einde van de GOUDPRIJSmanipulatie in zicht?

Zoals u wellicht weet houdt een machtig bankenkartel de GOUDPRIJS artificieel laag om zo het vertrouwen in de dollar aan te zwengelen.

Door massaal te speculeren met ongedekte goudcertificaten, fraudulente kredietbeoordelingen en Libor-manipulaties, slagen een zestal banken er wonderwel in om de status van de dollar als wereldreservemunt te handhaven. Zo behoudt de VS haar greep op de wereldmarkten aan minimale kostprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 augustus 2015

De rally in de goudsector moet nog beginnen

Deze week hebben we een mooie opleving bij de GOUDPRIJS gezien. Toch lijken maar weinig beleggers onder de indruk te zijn van het herstel in de goudsector. Overigens is dat niet vreemd; de afgelopen weken heeft de goudsector immers flink terrein moeten inleveren. Wij hebben echter een grafiek gevonden die laat zien dat de rally in de goudsector nog moet beginnen.

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de goudmijnen ETF de afgelopen jaren veel waarde heeft moeten inleveren. Ook de afgelopen twee maanden had de goudsector het niet gemakkelijk. Door de flinke stijging van deze week lijkt de rust echter iets terug gekeerd te zijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$