Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 506 tot 510
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Goud is positieve uitblinker op bloedrode beursdag

Terwijl de aandelenmarkten diep in het rood staan bewijst goud haar status van veilige haven. De GOUDPRIJS staat op het moment van schrijven op $1.160 per troy ounce, dat is 0,2% hoger dan de slotkoers van afgelopen vrijdag. Dat is een zeer bescheiden verlies in vergelijking met de daling van 7% voor de AEX index en de daling van meer dan 5% voor de Amerikaanse beursindices.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 24 augustus 2015

Goud en zilver report (Week 33)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week van €1.003,28 naar €1.019,03 per troy ounce (+1,57%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €441,55 naar €432,75 zakte (-2%). Goud lijkt te profiteren van de wereldwijde vlucht naar veilige havens, terwijl zilver de afgelopen week net als andere grondstoffen juist in prijs daalde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 22 augustus 2015

Is de GOUDPRIJS aan haar opmars begonnen?

Donderdag schoot de GOUDPRIJS wakker. Eindelijk. Futures op september worden weer boven de 1150 dollar per ons verhandeld. Ruim 6 procent boven het absolute vriespunt van 5 augustus. Is de gouden winter definitief voorbij?

Nu de storm rond de Chinese devaluatie is gaan liggen laat de Fed weten dat de beloofde rate hike in september wellicht niet zal doorgaan. Anticiperend op een nieuwe currency war is de exodus uit de dollar ingezet. Daarvan lijkt goud nu te profiteren.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Deutsche Bank trekt zich terug uit goudmarkt

Deutsche Bank heeft haar laatste activiteit op de goudmarkt afgestoten, zo bericht Reuters. Begin vorig jaar trok de bank zich al terug uit de fixing van de GOUDPRIJS en nu stopt ze ook met het uitvoeren van zogeheten over the counter transacties op de goudmarkt in Londen. Standard Chartered zou interesse hebben om deze taak over te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 augustus 2015

Goud fungeert nog steeds als veilige haven

De afgelopen maanden werd er vaak gesproken over de werkelijke waarde van goud. Volgens sommige mensen zou goud namelijk de afgelopen jaren bewezen hebben dat het niet meer zo geliefd is als een aantal jaren geleden. Sommigen waren er zelfs van overtuigd dat de beleggers goud niet meer zouden zien als veilige haven. De afgelopen dagen is echter het tegendeel bewezen. De GOUDPRIJS is de afgelopen dagen flink in waarde gestegen en dat benadrukt nog maar eens dat goud nog steeds fungeert als veilige haven.

De financiƫle markten verkeren in zwaar weer en uiteindelijk grijpen veel beleggers weer naar het goud. Als we technisch naar de grafiek kijken dan was de kans op een bodem wel heel erg groot. Twee weken geleden schreven wij hier ook al over.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$