Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 511 tot 515
Bron: Marketupdate
Geplaatst: zondag 16 augustus 2015

Goud en zilver report (Week 32)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week van €998 naar €1.003,28 per troy ounce (+0,53%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €434,72 naar €441,55 wist op te klimmen (+1,57%). Beide edelmetalen bereikten het hoogste niveau in drie weken tijd, geholpen door toenemende zorgen over de Chinese economie.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Indiase juwelier koopt gehele goud aanvoerketen: dekt zich in tegen toekomstige fysieke schaarste

India’s grootste juwelier, Rajesh Mehta, wil niet alleen Australische goudmijnen kopen, maar is sinds kort ook eigenaar van goudraffinagebedrijf Valcambi. Met deze opmerkelijke strategische stappen wil Rajesh nu controle over de gehele aanvoerketen in goud verkrijgen.

De vraag naar goud in India is zeer cyclisch en robuust. Met 900 ton per jaar is de Indiase vraag slechts een klein beetje minder dan de Chinese. Het trouwseizoen komt elk jaar in de herfst op gang. Indiërs geven als bruidsschat traditioneel dat wat zij als meest waardevol beschouwen: gouden juwelen. Voor Indiase juweliers is deze voorspelbaarheid reden om zich weinig aan te trekken van de GOUDPRIJS, want de inkomsten zijn zeer robuust.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet goud er zwak uit

Niet alleen de GOUDPRIJS zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van goud, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar goud ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar goudenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage GOUDPRIJS; de totale vraag daalde immers met 13 procent.

Bron: TheBullionHouse.nl
Geplaatst: donderdag 13 augustus 2015

Deutsche Bank zet 2 grootste Goudmijnen op Kooplijst

Deutsche Bank heeft de twee grootste goudmijnen ter wereld op de kooplijst gezet. Beide goudmijnen zijn te hard in koers gedaaldt.o.v. de GOUDPRIJS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 augustus 2015

Dit is de reden waarom de GOUDPRIJS stijgt

De GOUDPRIJS heeft het de afgelopen weken niet gemakkelijk gehad, maar toch mogen de goudkevers over de afgelopen twee handelsdagen niet klagen. Zowel maandag als dinsdag is de GOUDPRIJS hoger gesloten en dat biedt goede hoop voor de komende handelsdagen. Vooral de mijnaandelen wisten tijdens de eerste handelsdag van deze week goede zaken te doen.

De reden waarom de GOUDPRIJS nu weer in waarde is gestegen is natuurlijk moeilijk te zeggen. Het is echter zeer aannemelijk dat dit een rebound beweging is op de flinke daling van de afgelopen weken. Vooral bij de mijnaandelen is de schade de afgelopen weken niet beperkt gebleven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$