EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
46
kliks
41
kliks
Bron: SlimBeleggen.net
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 526 tot 530
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

Einde van de GOUDPRIJSmanipulatie in zicht?

Zoals u wellicht weet houdt een machtig bankenkartel de GOUDPRIJS artificieel laag om zo het vertrouwen in de dollar aan te zwengelen.

Zoals u wellicht weet houdt een machtig bankenkartel de GOUDPRIJS artificieel laag om zo het vertrouwen in de dollar aan te zwengelen.

Door massaal te speculeren met ongedekte goudcertificaten, fraudulente kredietbeoordelingen en Libor-manipulaties, slagen een zestal banken er wonderwel in om de status van de dollar als wereldreservemunt te handhaven. Zo behoudt de VS haar greep op de wereldmarkten aan minimale kostprijs.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 17 augustus 2015

De rally in de goudsector moet nog beginnen

Deze week hebben we een mooie opleving bij de GOUDPRIJS gezien. Toch lijken maar weinig beleggers onder de indruk te zijn van het herstel in de goudsector. Overigens is dat niet vreemd; de afgelopen weken heeft de goudsector immers flink terrein moeten inleveren. Wij hebben echter een grafiek gevonden die laat zien dat de rally in de goudsector nog moet beginnen.

Zo kunnen we op de bovenstaande grafiek zien dat de goudmijnen ETF de afgelopen jaren veel waarde heeft moeten inleveren. Ook de afgelopen twee maanden had de goudsector het niet gemakkelijk. Door de flinke stijging van deze week lijkt de rust echter iets terug gekeerd te zijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 16 augustus 2015

Goud en zilver report (Week 32)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week van €998 naar €1.003,28 per troy ounce (+0,53%), terwijl de prijs van een kilo zilver van €434,72 naar €441,55 wist op te klimmen (+1,57%). Beide edelmetalen bereikten het hoogste niveau in drie weken tijd, geholpen door toenemende zorgen over de Chinese economie.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Indiase juwelier koopt gehele goud aanvoerketen: dekt zich in tegen toekomstige fysieke schaarste

India’s grootste juwelier, Rajesh Mehta, wil niet alleen Australische goudmijnen kopen, maar is sinds kort ook eigenaar van goudraffinagebedrijf Valcambi. Met deze opmerkelijke strategische stappen wil Rajesh nu controle over de gehele aanvoerketen in goud verkrijgen.

De vraag naar goud in India is zeer cyclisch en robuust. Met 900 ton per jaar is de Indiase vraag slechts een klein beetje minder dan de Chinese. Het trouwseizoen komt elk jaar in de herfst op gang. Indiërs geven als bruidsschat traditioneel dat wat zij als meest waardevol beschouwen: gouden juwelen. Voor Indiase juweliers is deze voorspelbaarheid reden om zich weinig aan te trekken van de GOUDPRIJS, want de inkomsten zijn zeer robuust.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet goud er zwak uit

Niet alleen de GOUDPRIJS zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van goud, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar goud ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar goudenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage GOUDPRIJS; de totale vraag daalde immers met 13 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs