Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 531 tot 535
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Worst case scenario Morgan Stanley: goud naar 800 dollar

De prijzen van grondstoffen zijn gedaald tot hun laagste niveaus in zo’n 13 jaar en dat heeft ook goud gemerkt. Volgens de experts van Morgan Stanley kan goud in een worst care scenario zelfs instorten tot 800 dollar per ounce.

Om ook daadwerkelijk op dat niveau te komen, is er volgens Morgan Stanley een aantal dingen nodig. Zo wijst de bank onder andere op de Fed die dan zou moeten beginnen met het verhogen van de rente. Andere factoren zijn een correctie in de Chinese aandelenmarkt of een instorting van de reserves van centrale banken, zo schrijven analisten, waaronder Tom Price, in een rapport. In een meer waarschijnlijk scenario beweegt de GOUDPRIJS echter naar zo’n 1.050 dollar per ounce, waarmee de bank zijn koersdoel voor goud voor dit jaar ongewijzigd laat.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Particulieren blijven veel goud kopen

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bij een daling van de GOUDPRIJS is de verkoop van fysiek goud en zilver de afgelopen weken juist sterk toegenomen. Sander Noordhof van Goudstandaard spreekt van een ‘ongekende drukte’ in de goudmarkt, vooral als je bedenkt dat de zomer normaal gesproken juist een zeer rustige periode is voor de goudhandel.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Die Welt: "Rusland heeft $15 miljard vergokt met goud"

De Duitse krant Die Welt publiceerde afgelopen zaterdag een bijzonder kritisch stuk over de goudaankopen van Rusland. Het artikel in Die Welt wekt de indruk dat Rusland een strategische blunder begaan heeft door goud te kopen, zeker nu de GOUDPRIJS naar het laagste niveau in vijf jaar gezakt is en de dollar sterker geworden is. Maar of dat ook echt zo is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

“Goud kan onder de 1000 dollar zakken”

Jeffrey Currie van Goldman Sachs stelt dat het ergste nog moet kommen voor goud. De recente dalingen zijn volgens hem waarschijnlijk dus nog niet alles. Het zou hem niet verbazen als de GOUDPRIJS voor het eerst tot sinds 2009 weer onder de 1000 dollar per ounce zakt.

‘Met een positievere outlook voor de dollar, en de steeds kleiner wordende kans op een waardedaling voor de munt, wordt de vraag naar goud als belegging om te diversifiëren tegenover de Amerikaanse dollar steeds minder belangrijk’, zei Currie tegenover Bloomberg. Currie adviseerde beleggers overigens al in 2013 om het edelmetaal te verkopen, vlak voor de grootste prijsdaling in 3 decennia.

Bron: z24.nl
Geplaatst: zondag 26 juli 2015

Griekenland en China maken beleggers wantrouwig, maar GOUDPRIJS profiteert niet

Nederlandse beleggers zijn onder meer door de perikelen rond Griekenland minder optimistisch over de beurs. In tijden van onzekerheid kiezen beleggers soms voor goud als veilige luchthaven, maar professionele speculanten doen dat momenteel juist niet. 

Het optimisme onder beleggers in Nederland is deze maand een stuk teruggezakt, blijkt uit onderzoek van ING. De financiële markten waren de afgelopen maand in de ban van Griekenland en China. De onrust hierover heeft het vertrouwen van de beleggers geen goed gedaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$