Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2594 artikelen gevonden. Artikel 541 tot 545
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Goudkoppeling aan Chinese yuan reëler dan u denkt

Naast het feit dat er al concrete plannen zijn om de GOUDPRIJS fixing ook in yuan te gaan lanceren, overweegt de Chinese centrale bank nu zelfs de nationale munt te gaan dekken door goud.

Bron: Slimintrading.com
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Hoelang gaat goud nog saai zijn?

Op 1 januari 2015 betaalde je voor 1 ounce goud $1172. Dat is tevens de GOUDPRIJS op het moment van schrijven. Goud is saai en dat heeft met verschillende factoren te maken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

“Blijf long op goud en goudmijnaandelen”

Veel mensen zien de aanstaande renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve, de lage inflatie van vandaag de dag en de mogelijkheid van een dollar die sterk blijft, als factoren die de zwakke GOUDPRIJS ondersteunen. Dit is een vrij conventionele gedachte, die goudbugs gek maakt en ook door veel traditionele en bearishe analyses ondersteund wordt. Een van de partijen die hier zo over denkt, is bijvoorbeeld Goldman Sachs.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

China lanceert nog dit jaar GOUDPRIJS fixing in yuan

De Shanghai Gold Exchange (SGE) lanceert eind dit jaar een nieuwe GOUDPRIJS fixing in Chinese yuan, zo verklaarde een woordvoerder van de Chinese goudbeurs tegenover Reuters. De afgelopen jaren is China uitgegroeid tot de grootste goudmarkt ter wereld. Met een eigen fixing in yuan krijgt China meer invloed op de prijsvorming van goud.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Nog twee deelnemers voor nieuwe GOUDPRIJS fixing

Vorige week schreven we al over de deelname van de Bank of China aan de LBMA Gold Fixing, maar dat blijkt niet de enige bank te zijn. Begin deze week werd duidelijk dat ook Morgan Stanley en Standard Chartered meedoen in de fixing van de goudkoers. Daarmee stijgt het totaal aantal deelnemers naar tien, het dubbele van de vijf banken die betrokken waren bij de oude ‘Londen Gold Fix’.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$