Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 541 tot 545
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Ronald Stoeferle: "Er is een bubbel in het vertrouwen in centrale banken en politici"

Volgens goudmarktanalist Ronald Stoeferle van vermogensbeheerder Incrementum is er op dit moment een bubbel in het vertrouwen dat mensen hebben in centrale banken en politici. Dat is waarom aandelen het zo goed doen en waarom goud al een aantal jaar in een neerwaartse trend zit. Door de daling van de GOUDPRIJS heeft het edelmetaal volgens Stoeferle op dit moment een zeer gunstige verhouding tussen risico en rendement.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 juli 2015

Leverage COMEX goudmarkt explodeert

De GOUDPRIJS op COMEX is de benchmark voor de wereldwijde goudmarkt. COMEX, oftwel Commodity Exchange, is een onderdeel van de New York Mercantile Exchange (NYMEX). Eigenaar van NYMEX is CME, de Chicago Mercantile Exchange, één van de grootste futuresbeurzen ter wereld.

Dagelijks verhandelen traders en beleggers via de COMEX honderdduizenden goudcontracten. Per contract van 100 ounce betekent dit tientallen miljoenen ounces per dag. Ter vergelijking, de wereldwijde jaarproductie van goud lag in 2014 rond de 100 miljoen ounces.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 28 juli 2015

Worst case scenario Morgan Stanley: goud naar 800 dollar

De prijzen van grondstoffen zijn gedaald tot hun laagste niveaus in zo’n 13 jaar en dat heeft ook goud gemerkt. Volgens de experts van Morgan Stanley kan goud in een worst care scenario zelfs instorten tot 800 dollar per ounce.

Om ook daadwerkelijk op dat niveau te komen, is er volgens Morgan Stanley een aantal dingen nodig. Zo wijst de bank onder andere op de Fed die dan zou moeten beginnen met het verhogen van de rente. Andere factoren zijn een correctie in de Chinese aandelenmarkt of een instorting van de reserves van centrale banken, zo schrijven analisten, waaronder Tom Price, in een rapport. In een meer waarschijnlijk scenario beweegt de GOUDPRIJS echter naar zo’n 1.050 dollar per ounce, waarmee de bank zijn koersdoel voor goud voor dit jaar ongewijzigd laat.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Particulieren blijven veel goud kopen

In tegenstelling tot wat je misschien zou verwachten bij een daling van de GOUDPRIJS is de verkoop van fysiek goud en zilver de afgelopen weken juist sterk toegenomen. Sander Noordhof van Goudstandaard spreekt van een ‘ongekende drukte’ in de goudmarkt, vooral als je bedenkt dat de zomer normaal gesproken juist een zeer rustige periode is voor de goudhandel.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 27 juli 2015

Die Welt: "Rusland heeft $15 miljard vergokt met goud"

De Duitse krant Die Welt publiceerde afgelopen zaterdag een bijzonder kritisch stuk over de goudaankopen van Rusland. Het artikel in Die Welt wekt de indruk dat Rusland een strategische blunder begaan heeft door goud te kopen, zeker nu de GOUDPRIJS naar het laagste niveau in vijf jaar gezakt is en de dollar sterker geworden is. Maar of dat ook echt zo is, dat zal de tijd moeten uitwijzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$