Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 546 tot 550
Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

“Belangrijke steunniveaus goud doorbroken”

De GOUDPRIJS tikte deze week het laagste niveau in 5 jaar aan nadat het maandag 4 procent daalde als gevolg van China waar het edelmetaal massaal van de hand werd gedaan. 

Er lijken voor beleggers steeds minder redenen te vinden om goud aan te houden als een veilige haven die hen beschermt tegen risico’s. Zeker met het oog op een verdere stijging voor de dollar die in het vooruitzicht lijkt te liggen dankzij een aanstaande Amerikaanse renteverhoging.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 juli 2015

Record aantal shortcontracten op goud

De goudkevers werden gisteren even flink opgeschrikt door de flinke neerwaartse beweging bij de GOUDPRIJS. De GOUDPRIJS daalde flink in waarde en op dat moment kwam er veel pessimisme naar boven bij de goudbeleggers. De oorzaak van deze daling is niet heel goed aan te wijzen.

Zo zijn er namelijk meerdere oorzaken voor de hand liggend. Zo zijn de economen er van overtuigd dat de waarschuwing van de Amerikaanse centrale bank voor een renteverhoging de doorslag heeft gegeven om goudcontracten te sluiten.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 21 juli 2015

Meer dan $8 miljard verdampt uit goudmijnaandelen

Beleggers likken hun wonden na de forse daling van de GOUDPRIJS van afgelopen maandag. In één dag verdampte er volgens Reuters meer dan $8 miljard aan aandeelhouderswaarde uit de goudmijnsector en zakten de koersen het laagste niveau in 6,5 jaar tijd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

GOUDPRIJS zakt naar laagste punt in vijf jaar

De GOUDPRIJS is maandagmiddag gedaald tot 1.112,65 Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1 gram), het laagste punt sinds maart 2010.

De daling wordt volgens de Financial Times veroorzaakt doordat Aziatische fondsen binnen enkele minuten voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar aan goud hebben verkocht.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 20 juli 2015

Zijn goudmijnaandelen oversold?

Goudbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de goudmijners.

In onderstaande grafiek is te zien inhoeverre goudmijners uit de pas lopen ten opzichte van goud zelf. Daaruit valt goed op te maken dat goudmijnaandelen momenteel op hun goedkoopste niveau staan ten opzichte van goud sinds op zijn minst de jaren ’80.

Na een jarenlange redelijk zijwaartse beweging, begonnen goud en goudmijnaandelen uit de pas te lopen sinds de dalingen van de GOUDPRIJS in 2013 en 2014. Hoewel de GOUDPRIJS dit jaar maar op een kleine min staat, dankzij de sterke dollar die zorgt voor een lagere GOUDPRIJS. Anderzijds waren de onrust in Griekenland en die in China juist goed voor de vraag naar goud als veilige haven.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$