Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 561 tot 565
Bron: Slimintrading.com
Geplaatst: vrijdag 26 juni 2015

Hoelang gaat goud nog saai zijn?

Op 1 januari 2015 betaalde je voor 1 ounce goud $1172. Dat is tevens de GOUDPRIJS op het moment van schrijven. Goud is saai en dat heeft met verschillende factoren te maken.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

“Blijf long op goud en goudmijnaandelen”

Veel mensen zien de aanstaande renteverhoging door de Amerikaanse Federal Reserve, de lage inflatie van vandaag de dag en de mogelijkheid van een dollar die sterk blijft, als factoren die de zwakke GOUDPRIJS ondersteunen. Dit is een vrij conventionele gedachte, die goudbugs gek maakt en ook door veel traditionele en bearishe analyses ondersteund wordt. Een van de partijen die hier zo over denkt, is bijvoorbeeld Goldman Sachs.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 25 juni 2015

China lanceert nog dit jaar GOUDPRIJS fixing in yuan

De Shanghai Gold Exchange (SGE) lanceert eind dit jaar een nieuwe GOUDPRIJS fixing in Chinese yuan, zo verklaarde een woordvoerder van de Chinese goudbeurs tegenover Reuters. De afgelopen jaren is China uitgegroeid tot de grootste goudmarkt ter wereld. Met een eigen fixing in yuan krijgt China meer invloed op de prijsvorming van goud.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Nog twee deelnemers voor nieuwe GOUDPRIJS fixing

Vorige week schreven we al over de deelname van de Bank of China aan de LBMA Gold Fixing, maar dat blijkt niet de enige bank te zijn. Begin deze week werd duidelijk dat ook Morgan Stanley en Standard Chartered meedoen in de fixing van de goudkoers. Daarmee stijgt het totaal aantal deelnemers naar tien, het dubbele van de vijf banken die betrokken waren bij de oude ‘Londen Gold Fix’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

“Waarom de 1200 dollar belangrijk is voor goud”

De GOUDPRIJS boven de 1200 dollar per ounce kan veel meer betekenen dan je nu misschien denkt.

Vorige week sloot goud (Comex) voor het eerst sinds 22 mei weer boven het niveau van 1200 dollar per ounce. Dat gebeurde op donderdag, toen het edelmetaal de beste handelsdag had in maar liefst 5 weken. Dat de GOUDPRIJS daardoor weer boven de 1200 dollar kwam, is op zichzelf al een hele prestatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$