Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 576 tot 580
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: woensdag 24 juni 2015

Nog twee deelnemers voor nieuwe GOUDPRIJS fixing

Vorige week schreven we al over de deelname van de Bank of China aan de LBMA Gold Fixing, maar dat blijkt niet de enige bank te zijn. Begin deze week werd duidelijk dat ook Morgan Stanley en Standard Chartered meedoen in de fixing van de goudkoers. Daarmee stijgt het totaal aantal deelnemers naar tien, het dubbele van de vijf banken die betrokken waren bij de oude ‘Londen Gold Fix’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 22 juni 2015

“Waarom de 1200 dollar belangrijk is voor goud”

De GOUDPRIJS boven de 1200 dollar per ounce kan veel meer betekenen dan je nu misschien denkt.

Vorige week sloot goud (Comex) voor het eerst sinds 22 mei weer boven het niveau van 1200 dollar per ounce. Dat gebeurde op donderdag, toen het edelmetaal de beste handelsdag had in maar liefst 5 weken. Dat de GOUDPRIJS daardoor weer boven de 1200 dollar kwam, is op zichzelf al een hele prestatie.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 juni 2015

Fed stuurt dollar lager, bitcoin en goud omhoog

De dollar daalde aanzienlijk afgelopen week – naar een laagste stand op ongeveer een maand tijd – na de beleidsverklaring van de Fed waarbij een meer gematigd vooruitzicht werd gegeven dan verwacht. De centrale bank koos om zijn beleid gelijk te houden, een verklaring die in andere woorden op hetzelfde neerkwam als de verklaring van april. Maar de Fed verwachtte in ieder geval een tragere groei in de nabije toekomst waarna de druk op de dollar toenam.

Goud en andere grondstoffen ondervonden steun van die daling. Boven de $1200,- per ounce kwam het edelmetaal op het hoogste niveau op een maand tijd. De GOUDPRIJS wist op dat niveau te blijven terwijl verschillende economische data binnendruppelden. De consumentenprijsindex zag zijn grootste winst in meer dan twee jaar – hoewel lager dan economen hadden verwacht – en uitkeringsaanvragen daalden naar een niveau niet gezien sinds 15 jaar. Voor goud geen reden om terug te zakken. De daadwerkelijke test voor goud is wanneer het een stabiele notering boven de $1270,- weet te bewerkstelligen.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: donderdag 18 juni 2015

Bank of China doet mee aan nieuwe GOUDPRIJS fixing

De Bank of China is de eerste Aziatische bank die goedkeuring heeft gekregen voor deelname aan de LBMA GOUDPRIJS fixing. Dat betekent dat de bank voortaan mag meedoen in het dagelijkse biedingsproces waarmee de referentieprijs voor goud bepaald wordt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

GOUDPRIJS weer hoger dan platinaprijs

Vorig jaar was platina duurder dan goud, maar sinds het begin van dit jaar zijn de rollen weer omgekeerd. De platinaprijs bereikte begin deze week het laagste niveau in zes jaar tijd en staat momenteel 9% lager dan begin dit jaar. Dat terwijl de GOUDPRIJS net onder de $1.200 per troy ounce schommelt en dus op gelijke hoogte staat als begin dit jaar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$