Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2626 artikelen gevonden. Artikel 581 tot 585
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 17 juni 2015

GOUDPRIJS weer hoger dan platinaprijs

Vorig jaar was platina duurder dan goud, maar sinds het begin van dit jaar zijn de rollen weer omgekeerd. De platinaprijs bereikte begin deze week het laagste niveau in zes jaar tijd en staat momenteel 9% lager dan begin dit jaar. Dat terwijl de GOUDPRIJS net onder de $1.200 per troy ounce schommelt en dus op gelijke hoogte staat als begin dit jaar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Een forse uitbraak van de GOUDPRIJS kan niet lang meer uitblijven

Het slechtste wat je nu kunt doen … is goud verkopen. Dit is waarom. De GOUDPRIJS stagneert al enige tijd, het zit gevangen in een trading range tussen $ 1.170 en $ 1.250. Nochtans zijn er achter de scène krachten aan het verzamelen die de GOUDPRIJS fors hoger kunnen duwen. We zetten ze even op een rijtje:

# China creëert een Goud investeringsfonds voor centralen banken. Meer dan 60 andere landen hebben al in dit fonds geïnvesteerd. Dit fonds moet $ 16 miljard ophalen om te investeren in goudmijnen in de Silk Road regio.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 15 juni 2015

Beleggers kijken weer naar edelmetalen

Gedurende de recente onrust in de markten, heeft de GOUDPRIJS het zwaar gehad om te ontsnappen aan de correlatie met de Amerikaanse dollar. Maar naarmate de volatiliteit op de obligatie- en aandelenmarkt langer aanhoudt, lijken beleggers zich weer open te stellen voor de veilige haven die edelmetalen kunnen bieden.

Sterker dan verwachte banencijfers uit de VS en stijgende rentes op staatsobligaties, drukten vorige week op de GOUDPRIJS. Maar nu de zorgen rondom Griekenland weigeren uit beeld te verdwijnen en andere beleggingscategorieën weinig bescherming bieden, lijken beleggers langzaam weer te durven kijken naar goud en andere edelmetalen.

Bron: Slimintrading.com
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Goud kan weer schitteren tijdens een afkoelende aandelenmarkt

Jeff Reeves zette in een opiniestuk op marketwatch zijn verwachtingen uiteen over een mogelijke positieve ontwikkeling voor de GOUDPRIJS. Reeves is zeker geen goud bull en probeerde het publiek in september door middel van deze column nog te overtuigen dat goud voor goed zijn glans verloren zou hebben. En geef hem eens ongelijk. Behalve een laatste stuiptrekking in februari dit jaar beweegt de GOUDPRIJS uitermate saai over de grafiek.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 29 mei 2015

Hoeveel goud moet je nu eigenlijk best kopen?

De GOUDPRIJS beweegt nu al meer dan een half jaar rond $ 1.200, dit is het zelfde niveau als 5 jaar geleden, maar ook hetzelfde niveau als 2 jaar geleden. In tussentijd ging de GOUDPRIJS  van correct gewaardeerd, naar overgewaardeerd, naar … Feit is dat de GOUDPRIJS nu al 2 jaar een bodem aan het vormen is en de meeste beleggers daar nog steeds schrik van hebben.

Nochtans gaat die vraag voorbij aan de reden waarom iemand goud zou kopen, goud moet je zien als een verzekering tegen monetaire schade. Net als je een brandverzekering sluit tegen woningschade of een autoverzekering tegen autoschade, is goud een verzekering tegen monetaire schade. Het voordeel van goud is dat je premie kan dalen in plaats van stijgen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$