Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 581 tot 585
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

GOUDPRIJS 50 maal hoger naar $64.000,-

Bloomberg Intelligence meldde dat wanneer China een goudstandaard in zou willen voeren dit alleen mogelijk is tegen een goudkoers van maar liefst $64.000,- per ounce, 50 maal de huidige waardering. Een traditionele goudstandaard is bij huidige prijzen onmogelijk vanwege het ontbreken van de hoeveelheid goud dat nodig is. Met deze wetenschap is duidelijk dat dit nooit zal gebeuren. Het is simpelweg onuitvoerbaar.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Goud stijgt 6,4% in 2 maanden tijd

Goud is in precies 2 maanden tijd met 6,4% in waarde gestegen. De GOUDPRIJS noteerde 2 maanden op het laagste punt in een periode van 6 maanden tijd. De prijs stond toen op $1150 per troy ounce. Tegenvallende economische cijfers uit de VS hebben goud met name hoger gezet.

Tegelijkertijd zakte de Amerikaanse Dollar ten opzichte van de Euro. Waar goud steeg met 6,4% daalde de Dollar met 8%. Beleggers in goud uit de Eurozone hebben daardoor niet van de stijging kunnen profiteren. Sterker nog de GOUDPRIJS in Euro’s is juist gedaald in de afgelopen 2 maanden (-1,6%).

[...]

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 19 mei 2015

Market Update (19 mei 2015)

ECB zet stimuleringsprogramma in hogere versnelling, DNB lanceert nieuwe app om echtheid bankbiljetten te controleren en GOUDPRIJS breekt uit door zwakkere euro. Verder in het nieuws: Inflatie in Venezuela naar 200%, Goldman Sachs voorziet olieprijs van $50 tegen 2020, China investeert in infrastructuur Brazilië en Wereldbank is bereid intensiever samen te werken met de BRICS-landen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 mei 2015

Binnenkort feestje voor goudmijnaandelen

Terwijl de GOUDPRIJS zo’n 3,5 % hoger staat dan in het begin van het jaar, staan goudmijnaandelen een kleine 10 % hoger, dat is dus bijna 3 keer beter. Beleggers in goudmijnaandelen zitten al lang te wachten op een forse opstoot van de goudmijnaandelen, dit is niet abnormaal aangezien eens de goudtrein vertrekt, sommige aandelen op korte tijd met 100 % of zelfs 400 % kunnen stijgen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

China wil fixing van GOUDPRIJS in yuan

China heeft de afgelopen maand al verschillende tests uitgevoerd voor een GOUDPRIJS fixing in Chinese yuan. De fixing moet later dit jaar van start gaan aan de Shanghai Gold Exchange (SGE), het belangrijkste handelsplatform van de Chinese goudmarkt. Aan deze alternatieve fixing zullen zowel Chinese als buitenlandse banken deelnemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$