EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 591 tot 595 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Indiase juwelier koopt gehele goud aanvoerketen: dekt zich in tegen toekomstige fysieke schaarste

India’s grootste juwelier, Rajesh Mehta, wil niet alleen Australische goudmijnen kopen, maar is sinds kort ook eigenaar van goudraffinagebedrijf Valcambi. Met deze opmerkelijke strategische stappen wil Rajesh nu controle over de gehele aanvoerketen in goud verkrijgen.

De vraag naar goud in India is zeer cyclisch en robuust. Met 900 ton per jaar is de Indiase vraag slechts een klein beetje minder dan de Chinese. Het trouwseizoen komt elk jaar in de herfst op gang. Indiërs geven als bruidsschat traditioneel dat wat zij als meest waardevol beschouwen: gouden juwelen. Voor Indiase juweliers is deze voorspelbaarheid reden om zich weinig aan te trekken van de GOUDPRIJS, want de inkomsten zijn zeer robuust.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: zaterdag 15 augustus 2015

Op deze grafiek ziet goud er zwak uit

Niet alleen de GOUDPRIJS zelf staat de afgelopen jaren onder druk, ook de populariteit van het gele edelmetaal lijkt wat af te zwakken. Zo verschenen er recent cijfers over het gebruik van goud, en die cijfers waren op zijn minst ‘zorgwekkend’ te noemen.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat de vraag naar goud ten opzichte van een jaar geleden flink is afgenomen. Zo valt op dat de vraag naar goudenjuwelen met 14 procent is gezakt. Ook centrale banken hebben het afgelopen jaar minder gebruik gemaakt van de relatief lage GOUDPRIJS; de totale vraag daalde immers met 13 procent.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015

Deutsche Bank zet 2 grootste Goudmijnen op Kooplijst

Deutsche Bank heeft de twee grootste goudmijnen ter wereld op de kooplijst gezet. Beide goudmijnen zijn te hard in koers gedaaldt.o.v. de GOUDPRIJS.

Lees verder op TheBullionHouse.nl
Geplaatst op: woensdag 12 augustus 2015

Dit is de reden waarom de GOUDPRIJS stijgt

De GOUDPRIJS heeft het de afgelopen weken niet gemakkelijk gehad, maar toch mogen de goudkevers over de afgelopen twee handelsdagen niet klagen. Zowel maandag als dinsdag is de GOUDPRIJS hoger gesloten en dat biedt goede hoop voor de komende handelsdagen. Vooral de mijnaandelen wisten tijdens de eerste handelsdag van deze week goede zaken te doen.

De reden waarom de GOUDPRIJS nu weer in waarde is gestegen is natuurlijk moeilijk te zeggen. Het is echter zeer aannemelijk dat dit een rebound beweging is op de flinke daling van de afgelopen weken. Vooral bij de mijnaandelen is de schade de afgelopen weken niet beperkt gebleven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 augustus 2015

Deze divergentie bij de GOUDPRIJS is verbazingwekkend

Technische beleggers zijn vaak op zoek naar divergenties. Divergenties wijzen namelijk vaak op een aanstaande bodem of top. Vaak wordt er dan gekeken naar het verschil tussen de beweging bij een indicator en de koers op de grafiek zelf. Maar ook andere vormen van divergenties zijn vaak erg nuttig. Ook bij de GOUDPRIJS hebben we op dit moment te maken met een divergentie zoals we die al eens eerder hebben gezien.

Op de grafiek hierboven kunnen we zien dat er in het jaar 2000 sprake was van een divergentie tussen de ARCA Gold BUGS Index (HUI) en de GOUDPRIJS. We zien namelijk dat de HUI in november 2000 te maken had met dalende koersen, terwijl de GOUDPRIJS zelf zijwaarts bleef bewegen. Er was dus een duidelijke divergentie tussen beiden, die vlak daarna leidde tot een bodem.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs