Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 61 tot 65
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 maart 2017

De zilverprijs kan ieder moment opnieuw omhoog knallen

Er zijn belangrijke ontwikkelingen op de zilvermarkt. Nadat de goud- en zilverprijs het nieuwe jaar weer feestelijk hadden ingezet, is het enthousiasme serieus afgekoeld. De laatste weken daalde de GOUDPRIJS terug tot het niveau van $1.200 of een daling van 5% terwijl de zilverprijs afgleed naar $17 of een daling van 8%. Maar die trend kan nu keren en dan zal vooral zilver omhoog knallen.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jeff Christian: GOUDPRIJS binnen drie tot vijf jaar op nieuw record

Volgens analist Jeff Christian van de CPM Group zal de GOUDPRIJS binnen drie tot vijf jaar op recordhoogte staan. Door economische en politieke problemen blijven beleggers en centrale banken naar verwachting veel goud kopen, terwijl het aanbod van goudmijnen vanaf 2018 weer zal afnemen. Daardoor zal de opwaartse druk op de prijs van goud verder toenemen. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 14 maart 2017

Jim Rickards: Dit is waarom de GOUDPRIJS richting de $10.000 zal gaan

Al eerder is aangetoond dat de GOUDPRIJS zich steeds minder aantrekt van de beweging van de dollar en de rentewijzigingen van de Fed. Er zijn andere factoren die de GOUDPRIJS in beweging zetten, waarbij ‘vraag en aanbod’ steeds meer invloed krijgt op de GOUDPRIJS.

Maar dit is volgens Rickards niet dé reden waarom goud in de toekomst voor $10.000 per troy ounce over de toonbank zal gaan. Jim houdt er een interessante rekensom op na waarmee hij uitkomt om 10 ruggen voor een ounce goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Wat gaat er met de GOUDPRIJS gebeuren bij de volgende renteverhoging?

De afgelopen handelsweek was olie niet de enige verliezer op de markten. Ook de GOUDPRIJS moest flink waarde inleveren en dat betekende de tweede forse weekdaling op rij. De prijsval bij het gele edelmetaal was met name te danken aan de toegenomen kans op een snelle Amerikaanse renteverhoging.

Vanuit Amerika verschenen de afgelopen dagen meerdere hoopgevende macrocijfers. Een van die macrocijfers had betrekking op de arbeidsmarkt. De Amerikaanse arbeidsmarkt blijft goed presteren en juist dat is het grote probleem voor de prijs van de edelmetalen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Waarom een renteverhoging de GOUDPRIJS niet kan deren

Toen de geruchten in december vorig jaar opgingen dat de Fed de rente zou verhogen, dacht iedereen hetzelfde: ‘het is gedaan met goud’. Goud zou dalen en deze trend zou doorzetten naargelang de Fed dezelfde lijn ook zou doorzetten. Toch is GOUDPRIJS het tegengestelde overkomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$