EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
24
kliks
Bron: BNR.nl
20
kliks
19
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 601 tot 605 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: woensdag 22 juli 2015

Record aantal shortcontracten op goud

De goudkevers werden gisteren even flink opgeschrikt door de flinke neerwaartse beweging bij de GOUDPRIJS. De GOUDPRIJS daalde flink in waarde en op dat moment kwam er veel pessimisme naar boven bij de goudbeleggers. De oorzaak van deze daling is niet heel goed aan te wijzen.

Zo zijn er namelijk meerdere oorzaken voor de hand liggend. Zo zijn de economen er van overtuigd dat de waarschuwing van de Amerikaanse centrale bank voor een renteverhoging de doorslag heeft gegeven om goudcontracten te sluiten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 21 juli 2015

Meer dan $8 miljard verdampt uit goudmijnaandelen

Beleggers likken hun wonden na de forse daling van de GOUDPRIJS van afgelopen maandag. In één dag verdampte er volgens Reuters meer dan $8 miljard aan aandeelhouderswaarde uit de goudmijnsector en zakten de koersen het laagste niveau in 6,5 jaar tijd.

Lees verder op Doijer & Kalff
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

GOUDPRIJS zakt naar laagste punt in vijf jaar

De GOUDPRIJS is maandagmiddag gedaald tot 1.112,65 Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1 gram), het laagste punt sinds maart 2010.

De GOUDPRIJS is maandagmiddag gedaald tot 1.112,65 Amerikaanse dollar per troy ounce (31,1 gram), het laagste punt sinds maart 2010.

De daling wordt volgens de Financial Times veroorzaakt doordat Aziatische fondsen binnen enkele minuten voor meer dan 1 miljard Amerikaanse dollar aan goud hebben verkocht.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

Zijn goudmijnaandelen oversold?

Goudbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de goudmijners.

Goudbulls hebben een paar zware jaren achter de rug. Waar momenteel echter nog meer pijn zit, is bij de goudmijners.

In onderstaande grafiek is te zien inhoeverre goudmijners uit de pas lopen ten opzichte van goud zelf. Daaruit valt goed op te maken dat goudmijnaandelen momenteel op hun goedkoopste niveau staan ten opzichte van goud sinds op zijn minst de jaren ’80.

Na een jarenlange redelijk zijwaartse beweging, begonnen goud en goudmijnaandelen uit de pas te lopen sinds de dalingen van de GOUDPRIJS in 2013 en 2014. Hoewel de GOUDPRIJS dit jaar maar op een kleine min staat, dankzij de sterke dollar die zorgt voor een lagere GOUDPRIJS. Anderzijds waren de onrust in Griekenland en die in China juist goed voor de vraag naar goud als veilige haven.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 20 juli 2015

GOUDPRIJS zakt naar laagste niveau in vijf jaar

De GOUDPRIJS in dollars zakte vanmorgen naar het laagste niveau in vijf jaar. In de vroege ochtend schoot de prijs van het edelmetaal met meer dan $30 omlaag naar een dieptepunt van minder dan $1.100 per troy ounce. Dat is een prijs die we sinds het voorjaar van 2010 niet meer hebben gezien. Opvallend is dat beleggers hun exposure aan goud afbouwen, maar dat tegelijkertijd de vraag naar fysiek goud onder particulieren toeneemt. Bij Hollandgold en Goudstandaard zagen we de afgelopen weken een stormloop op beleggingsgoud en op zilveren munten.

Lees verder op Marketupdate
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs