Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 626 tot 630
Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 februari 2015

Al wat blinkt is niet noodzakelijk... goud

Goud moest dinsdag 2,5% van zijn prijs inleveren en noteert nu zelfs 7,5% lager dan 3 weken geleden. Sinds het edelmetaal in 2011 even aan de poort van de 2.000 dollar per ounce leek te gaan kloppen is het zelfs een derde van zijn waarde kwijt. Zilver en platinum ondergaan zowat hetzelfde lot. Na een middelmatige prestatie in 2014 lijkt goud ook dit jaar zijn beloftes niet te gaan waarmaken. Het aankomende Chinese nieuwjaar zorgt sowieso voor een beperkte vraag naar goud.

De GOUDPRIJS lijdt zonder twijfel onder de vrees voor hogere rentevoeten in de VS. Of die er ooit komen blijft een onbeantwoorde vraag, maar nu de VS de werkloosheid zien dalen en de consumptie zien toenemen, is een renteverhoging niet onmogelijk. Hoewel zeker geen spectaculaire zaken moeten worden verkocht lijken ze alleszins voldoende om de GOUDPRIJS af te remmen. Ook de lage inflatie in grote delen van de wereld helpt het edelmateaal - een zekere waarde tegen inflatie - niet.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: vrijdag 13 februari 2015

Verborgen ontwikkeling in goudmarkt

De ontwaarding van valuta’s wereldwijd is zo groot, zo hevig, zo uitgestrekt dat het de traditionele tendens van goud om in waarde te dalen als de dollar stijgt, geheel teniet heeft gedaan.

Goud is de anti-dollar. Gaat goud omhoog, dan gaat de dollar omlaag, en andersom. Maar wie de valutamarkten de afgelopen jaren goed volgt, en goud daarbij in oogschouw neemt, zou iets merkwaardigs moeten opvallen. De dollar is sinds juli vorig jaar bijna met één vijfde in kracht toegenomen ten opzichte van andere valuta’s. Dat zou betekenen dat de GOUDPRIJS daar negatief op zou moeten reageren. Echter wie de GOUDPRIJS analyseert vanaf juli vorig jaar, ziet dat deze netjes blijft bewegen in een range van $1150 tot $1300. De negatieve beweging is geheel uitgebleven.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 februari 2015

Eerste koopsignaal goud sinds 2009

Er is een belangrijk koopsignaal gesignaleerd voor goud. Maar voor je je kluis begint vol te stoppen met goudbaren, het is een lange termijn koopsignaal. Het kan dus nog even duren vooraleer de markt dit door heeft. Maar dit signaal zien we slechts om de paar jaren.

De MACD-indicator is een technische indicator die het momentum meet. Dit momentum bepaalt of een actief overkocht of oververkocht is. Op onderstaande grafiek zie je de maandelijkse GOUDPRIJS sinds 2005. Bij de rode pijltjes geeft de MACD-indicator een verkoopsignaal, bij de groene pijltjes een koopsignaal.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 11 februari 2015

Beleggers kopen Goud door rentestanden

Beleggers Kopen Goud door gewijzigde Rentestanden 11 februari 2015 in Goud

Beleggers Kopen Goud door de lage en negatieve rentestanden.  Bloomberg stelt dat Zwitsers goud kopen alternatief voor spaargeld. Volgens Vontobel Holding, een Zwitserse bank en vermogensbeheerder, stijgt de interesse in goud onder beleggers en staan de participaties in goud gedekte fondsen het hoogste punt sinds oktober van vorig jaar.

De GOUDPRIJS is dit jaar met ruim 4% gestegen ondanks de sterkere Amerikaanse Dollar op basis van vooruitzichten op een renteverhoging in de VS. De mogelijkheid dat Griekenland de Euro verlaat in combinatie met de kans dat het conflict in Oekraïne zal uitgroeien heeft de vraag naar goud als safe haven laten groeien. Daarnaast heeft d Zwitserse Centrale Bank hanteert per 22 januari 2015 een negatieve rente van 0,75% op en aantal deposito’s. Hierdoor is het voor investeerders interessanter om een deel van het geld om te zetten in goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 februari 2015

GOUDPRIJS daalt slechts in 22 % van de tijd

De GOUDPRIJS piekte in 2011 net boven $ 1.920 maar het duurde tot september 2011 vooraleer de echter daling werd ingezet. In het eerste kwartaal 2013 was het hek helemaal van de dam en crashte de GOUDPRIJS pas echt. Maar ondertussen beweegt de GOUDPRIJS opnieuw zijwaarts.

Het lijkt voor veel beleggers alsof de GOUDPRIJS alleen maar daalt. Maar wie naar onderstaande grafiek kijkt (zwarte lijn) ziet dat de daling in feite plaatsvond tussen september 2012 en april 2013. Met andere woorden sinds 2011 daalde de GOUDPRIJS maar gedurende 9 maanden.

Goud KopenLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$