Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 636 tot 640
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 5 maart 2015

Chinese banken melden zich aan voor nieuwe GOUDPRIJS fixing

Verschillende Chinese banken hebben belangstelling getoond voor de nieuwe elektronische GOUDPRIJS fixing die op 20 maart wordt ingevoerd. Deze nieuwe fixing, waar we vorige week al over schreven op Goudstandaard, belooft een grotere transparantie dan de traditionele Londen Gold Fix.

Bron: Slim In Dividend.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Wat? Goud legt een pennant patroon af!

De GOUDPRIJS noteert bijna 5 keer hoger dan 15 jaar geleden. Toegeven, de GOUDPRIJS stond toen op het laagste punt sinds de gold-spike uit 1980. Anderzijds heeft de GOUDPRIJS in de afgelopen drie jaar een derde van zijn kracht ingeleverd wat ons brengt naar een bijzonder moment. De goudkoers maakt een zogeheten “pennant pattern”, een term dat in technische analyse gebruikt wordt, en zeker niet zonder reden!

[...]

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

India trekt goud weer tot boven $ 1200

Versoepelde importmaatregelen en de lancering van edelmetaalrekeningen in India zorgde ervoor dat de GOUDPRIJS weer een zwaai naar boven maakte. De importen in maart stegen tot 100 metric ton (mt = 1000 kg). Een echte revival van de vraag naar goud in India waardoor goud steeg van $ 1195 naar $ 1220 per troy ounce. De grootste consument van het gele edelmetaal maakt zijn naam dus weer waar.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 maart 2015

Oekraïne kampt met onofficiële hyperinflatie

De mededeling van President Poroshenko dat de overheid actie gaat ondernemen om zijn munt te stabiliseren heeft er voor gezorgd dat die mensen die het zich kunnen permitteren massaal richting edelmetalen vluchten. In de Oekraïense munt de Hryvnia tikte de GOUDPRIJS in ounces op 27 Februari 2015 de 40,785.43 aan. Aan het begin van die maand stond de prijs nog op 20,740.75. De vraag is of die prijzen nog wel wat voorstellen.

Sinds het begin van 2014 is de Hryvnia 70% in waarde gedaald. Tegen de Washington Post zegt Johns Hopkins professor Steve Hanke dat wanneer een munt onder zo’n grote druk komt te staan het moeilijk is om de inflatiestatistieken bij te houden. We kunnen eventueel wel de wisselkoers gebruiken om te proberen te achterhalen hoezeer de prijzen stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

Goudmijnaandelen tips: ze stijgen 9 keer sneller dan de GOUDPRIJS

De laatste maanden bieden goudmijnaandelen weer een meerwaarde ten opzichte van goud. Tijdens de recente correctie van de GOUDPRIJS, bleven de goudmijnen nagenoeg ter plaatse. Dit betekent dat men niet meer bereid is de goudmijnaandelen te verkopen, ondanks een lagere GOUDPRIJS.

Goud en zilver kenden een zeer sterke start van het jaar waarin de GOUDPRIJS $ 100 steeg en de zilverprijs $ 3. Maar de laatste weken hebben goud en zilver deze winst nagenoeg volledig moeten prijsgeven. Bij de goud- en zilvermijnen zien we echter een ander verhaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$