Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2595 artikelen gevonden. Artikel 641 tot 645
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

De GOUDPRIJS volgens Kitco

Kitco staat niet echt bekend als een bron voor informatie aangaande de goud- en zilvermarkt bij vele goeroes op het internet. Waarom dat zo is laat ik hier verder in het midden.

Maar Kitco publiceert al tijden dagelijks een interessant prijsoverzicht van goud en zilver in de dollarwaardering, maar wel op een bijzondere manier. Dat is waar ik het hier over wil hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Barclays: Goudrally is slechts van korte duur

Wat Barclays betreft is de rally in goud slechts van korte duur. De bank voorspelt dan ook dat de GOUDPRIJS later dit jaar stopt met stijgen en begint aan een daling.

In een nieuw rapport laat Barclays weten de vlucht in goud als veilige haven van de afgelopen weken te erkennen. Ook erkent de bank de sterke vraag vanuit China. Het verwacht ook dat deze factoren goud op de korte termijn zullen ondersteunen. Die rally is echter van korte duur, stelt de bank. ‘Hoewel de aankopen dankzij de zoektocht naar een veilige haven de GOUDPRIJS op de korte termijn ondersteunen, geloven wij dat de goudrally onder druk zal komen te staan in de komende maanden, na het Chinese nieuwjaar.’

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Draghi jaagt GOUDPRIJS naar € 37.000,- per kilo

De door de ECB aangekondigde steunmaatregelen ter ondersteuning van de Europese economiëen heeft de euro pijn gedaan. Dit was de bedoeling van Draghi. Door maandelijks 60 miljard aan obligaties op te kopen, gaat er jaarlijks een astronomisch bedrag in de economie gepompt worden. En dan maar hopen dat dit het gewenste effect zal gaan opleveren. Beleggers zijn er op eerste gezicht niet zo blij mee.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

5 redenen waarom je nu goud moet kopen

De GOUDPRIJS heeft het de afgelopen tijd goed gedaan en daarmee de markten verrast. Het edelmetaal heeft zelfs gespecialiseerde analisten en economen verrast met zijn recente stijging. Waarom? Het goudkleurige edelmetaal hoort het namelijk helemaal niet goed te doen in tijden van een sterke dollar.

Momenteel is het echter een aantrekkelijk moment om het edelmetaal aan te schaffen, zo stelt James DiGeorgia, schrijver van het boek ‘The New Bull Market in Gold’. Door de actie die hij recent heeft gezien van goud, denkt hij dat een nieuwe bullmarket voor goud wel eens kan zijn aangebroken. In een commentaar geeft hij aan hiervoor 5 redenen te zien.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 27 januari 2015

Dit is misschien de laatste kans om goud te kopen onder $ 1.300

De GOUDPRIJS bereikte vorige week voor de eerste keer sinds augustus 2014 opnieuw het niveau van $ 1.300. De rally was zo sterk dat de GOUDPRIJS technisch overkocht was waardoor we deze week een technische correctie mogen verwachten. Dit is dus misschien uw laatste kans om goud te kopen onder $ 1.300.

De 14-daagse relative strength index (RSI) bereikte vorige week het niveau van 76 waarin een getal boven de 70 aanzien wordt als een overkochte situatie. Door de kleine daling van de laatste dagen is de RSI gedaald tot een aanvaardbaar niveau. Dit wijst mogelijk op een consolidatie of lichte daling op korte termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$