Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 646 tot 650
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 februari 2015

Hoe de Verenigde Staten de GOUDPRIJS onder controle houdt

Op vrijdag 6 februari werden door de Verenigde Staten cijfers naar buiten gebracht over hoeveel banen er in januari zijn bijgekomen. Het totaal kwam op 257.000, waar er 252.000 banen werden verwacht.

Ook deed men er nog een schepje bovenop door de cijfers van de maanden november en december significant omhoog bij te stellen. November werd bijgesteld van 353.000 naar 423.000 en december werd bijgesteld van 252.000 naar 329.000.

Dit was onmiddellijk te zien in de GOUDPRIJS, die 1% daalde. Eerder deze week kon u al lezen dat

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

5 redenen om goud en zilver te kopen in 2015

Is de berenmarkt in goud en zilver voorbij? Mogelijk nog niet helemaal. Toch zijn er 5 goede redenen te vinden om dit jaar goud en zilver te kopen. In de meeste berenmarkten zien we na een parabolische stijging een daling tot aan het uitbraakniveau om dan de nieuwe fase in te zetten, voor goud ligt deze op $ 1.000.

De huidige cyclische berenmarkt in de seculaire stierenmarkt kan dus nog een korte sell off fase krijgen waarin de GOUDPRIJS richting $ 1.000 gaat alvorens definitief de weg naar boven te hervaten. Dit zijn alvast 5 goede redenen waarom je dit jaar nog goud (en zilver) moet kopen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Volatiliteit zilverprijs schrikt vermogensbeheerders af

De grote volatiliteit van de zilverprijs schrikt vermogensbeheerders af, zo schrijft Bloomberg. De prijsstijging van 11% sinds het begin van dit jaar zorgde namelijk niet voor een nieuwe instroom van zilver in ETF’s. Dat terwijl goud-ETF’s in januari door de stijging van de GOUDPRIJS hun voorraden met 4,1% zagen toenemen.

Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Verkoop goud zwak begonnen in 2015t begin 2015

De United States Mint heeft in de eerste maand van het jaar 11% minder gouden munten verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. De verkoopcijfers waren ook vorig jaar behoorlijk zwak in vergelijking met het jaar daarvoor.

Goud is dit jaar sterk begonnen. De prijs van het begeerde edelmetaal steeg ruim 8%. Juist wanneer de GOUDPRIJS daalt nemen de verkopen toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

China neemt de volgende stap voor het herstellen van wereldmacht

China is langzamerhand haar historie aan het herstellen als een wereldmacht. Goud speelt een belangrijke rol in deze strategie. Het aanleggen van enorme goudreserves was stap 1. Nu is ook stap 2 genomen in deze strategie, en dat is het bepalen van de GOUDPRIJS.

In de huidige situatie is de bijna 100 jaar oude London gold fix verantwoordelijk voor het bepalen van de GOUDPRIJS. 4 Westerse banken bellen twee maal per dag onderling om een GOUDPRIJS af te spreken. Dit gaat zeer chaotisch en is niet transparant voor de buitenwereld, maar nog erger is dat de prijs gemanipuleerd wordt. Barclays is namelijk al veroordeeld voor het manipuleren van de GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$