Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 661 tot 665
Bron: Goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 5 februari 2015

Verkoop goud zwak begonnen in 2015t begin 2015

De United States Mint heeft in de eerste maand van het jaar 11% minder gouden munten verkocht dan in dezelfde periode een jaar geleden. De verkoopcijfers waren ook vorig jaar behoorlijk zwak in vergelijking met het jaar daarvoor.

Goud is dit jaar sterk begonnen. De prijs van het begeerde edelmetaal steeg ruim 8%. Juist wanneer de GOUDPRIJS daalt nemen de verkopen toe.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 februari 2015

China neemt de volgende stap voor het herstellen van wereldmacht

China is langzamerhand haar historie aan het herstellen als een wereldmacht. Goud speelt een belangrijke rol in deze strategie. Het aanleggen van enorme goudreserves was stap 1. Nu is ook stap 2 genomen in deze strategie, en dat is het bepalen van de GOUDPRIJS.

In de huidige situatie is de bijna 100 jaar oude London gold fix verantwoordelijk voor het bepalen van de GOUDPRIJS. 4 Westerse banken bellen twee maal per dag onderling om een GOUDPRIJS af te spreken. Dit gaat zeer chaotisch en is niet transparant voor de buitenwereld, maar nog erger is dat de prijs gemanipuleerd wordt. Barclays is namelijk al veroordeeld voor het manipuleren van de GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Met deze 2 ETF’s profiteer jij van een stijgende GOUDPRIJS.

De focus is in 2015 voor veel investeerders, speciaal diegene in valuta handel, komen te liggen op het verschuiven van kapitaal naar de goudmarkt. De geopolitieke problemen, de ontkoppeling van de Zwitserse Frank en het nieuwe monetaire beleid van de ECB, hebben gezorgd voor een vlucht naar stabiliteit en veiligheid in de vorm van goud.

Dit resulteerde in een stijging van de GOUDPRIJS van 10% in januari. Hogere goudprijzen betekenen ook significant hogere winsten voor de goudmijnen. Veel spelers in de goudmarkt hebben hun indekking tegen een lagere GOUDPRIJS verkocht om zo volledig te profiteren van een stijging in de GOUDPRIJS.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 februari 2015

Wanneer komt de tweede rally in de GOUDPRIJS dit jaar?

In een omgeving met deflatie zullen prijzen van commodities dalen. Een uitzondering op deze regel zijn de edelmetalen en in het bijzonder goud. Goud is geen commodity, maar goud is geld. De kracht van goud is in 2014 al enkele malen goed zichtbaar geweest. Na de dollar was goud namelijk de best presterende valuta in 2014.

Enkele voorbeelden uit 2014 waarin goud zijn historische functie (het behouden van waarde) liet zien zijn de stijgingen van de GOUDPRIJS in de valuta’s van Argentinië, Rusland en Oekraïne. Ook in begin 2015 gaat goud rustig door. In Euro’s is goud namelijk al 15% gestegen in januari.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 1 februari 2015

Goud en zilver report (Week 5)

De GOUDPRIJS zakte de afgelopen week van €1154,88 naar €1.137,43 per troy ounce, een daling van 1,5%. Het verlies was gedurende de week nog groter, want op donderdag zakte de koers na de publicatie van de FOMC notulen van de Federal Reserve weg tot €1.110 per troy ounce. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$