Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 661 tot 665
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 januari 2015

Grotere vraag naar cyclische grondstoffen op komst

De prijzen van cyclische metalen kunnen in de komende jaren stijgen. Dit is onder andere het gevolg van de grotere industriële bedrijvigheid, de aantrekkende productie van auto’s en het herstel in de bouwsector. Dat verwachten economen van ABN Amro.

De prijzen voor goud, staal en ijzererts zullen waarschijnlijk juist dalen dankzij een productieoverschot, de grote voorraden en een relatief zwakke internationale vraag, zo melden de economen in een note. ‘De prijzen voor basismetalen zullen vanaf het huidige niveau toenemen, maar de druk van de verwachte groeivertraging van de Chinese economie blijft bestaan’, zo stelt ABN. Maar, hoewel ABN Amro denkt dat de GOUDPRIJS in 2015 en 2016 onder druk zal staan, zullen de vooruitzichten voor zilver, platina en palladium juist verbeteren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

De GOUDPRIJS volgens Kitco

Kitco staat niet echt bekend als een bron voor informatie aangaande de goud- en zilvermarkt bij vele goeroes op het internet. Waarom dat zo is laat ik hier verder in het midden.

Maar Kitco publiceert al tijden dagelijks een interessant prijsoverzicht van goud en zilver in de dollarwaardering, maar wel op een bijzondere manier. Dat is waar ik het hier over wil hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 januari 2015

Barclays: Goudrally is slechts van korte duur

Wat Barclays betreft is de rally in goud slechts van korte duur. De bank voorspelt dan ook dat de GOUDPRIJS later dit jaar stopt met stijgen en begint aan een daling.

In een nieuw rapport laat Barclays weten de vlucht in goud als veilige haven van de afgelopen weken te erkennen. Ook erkent de bank de sterke vraag vanuit China. Het verwacht ook dat deze factoren goud op de korte termijn zullen ondersteunen. Die rally is echter van korte duur, stelt de bank. ‘Hoewel de aankopen dankzij de zoektocht naar een veilige haven de GOUDPRIJS op de korte termijn ondersteunen, geloven wij dat de goudrally onder druk zal komen te staan in de komende maanden, na het Chinese nieuwjaar.’

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

Draghi jaagt GOUDPRIJS naar € 37.000,- per kilo

De door de ECB aangekondigde steunmaatregelen ter ondersteuning van de Europese economiëen heeft de euro pijn gedaan. Dit was de bedoeling van Draghi. Door maandelijks 60 miljard aan obligaties op te kopen, gaat er jaarlijks een astronomisch bedrag in de economie gepompt worden. En dan maar hopen dat dit het gewenste effect zal gaan opleveren. Beleggers zijn er op eerste gezicht niet zo blij mee.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 januari 2015

5 redenen waarom je nu goud moet kopen

De GOUDPRIJS heeft het de afgelopen tijd goed gedaan en daarmee de markten verrast. Het edelmetaal heeft zelfs gespecialiseerde analisten en economen verrast met zijn recente stijging. Waarom? Het goudkleurige edelmetaal hoort het namelijk helemaal niet goed te doen in tijden van een sterke dollar.

Momenteel is het echter een aantrekkelijk moment om het edelmetaal aan te schaffen, zo stelt James DiGeorgia, schrijver van het boek ‘The New Bull Market in Gold’. Door de actie die hij recent heeft gezien van goud, denkt hij dat een nieuwe bullmarket voor goud wel eens kan zijn aangebroken. In een commentaar geeft hij aan hiervoor 5 redenen te zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$