Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 666 tot 670
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Goudproducenten nog nooit zo ondergewaardeerd

Een analyse van de Canadese Scotiabank over de onderwaardering in de goudsector komt tot de conclusie dat er de afgelopen 30 jaar geen betere tijd is geweest om goudaandelen te kopen dan nu. Scotia ondersteunt haar analyse met een aantal grafieken waaruit blijkt dat zelfs tijdens de crash van 2008, noch tijdens de extreme bear-markt rond het millennium, de onderwaardering van goudproducenten zo groot was als vandaag.

De eerste grafiek laat een ratio zien tussen de gemiddelde waarde van een geproduceerde ounce goud (EV/oz), en de GOUDPRIJS zelf. Dus wat betaal je voor goudproductie in relatie tot de GOUDPRIJS. Scotia geeft aan dat producenten op dit moment een ounce goud produceren die gewaardeerd wordt op $3,600. Dit is drie keer de GOUDPRIJS, dus de ratio is 3.0x. Zoals de grafiek laat zien is deze lage waardering de afgelopen jaar niet voorgekomen. Ondanks de sterk gedaalde GOUDPRIJS van de afgelopen vier jaar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Gold Trail: De weg naar vrijgoud (Deel XXIX)

We gaan in 2015 verder waar we eind vorig jaar gebleven waren met de vertaling van de Gold Trail. In dit gedeelte beschrijft FOA dat een belangrijke steunpilaar voor het dollarsysteem afbrokkelt, namelijk de markt van papiergoud. Met de introductie van de euro zullen Europese landen geen belangstelling meer hebben om de GOUDPRIJS omlaag te drukken.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 januari 2015

Market Update (14 januari 2015)

ECB mag obligaties Eurolanden kopen, EU overweegt versoepeling van sancties tegen Rusland, Saudi-Arabië schaart zich achter Chinese ontwikkelingsbank, Goldman Sachs verwacht verdere daling olieprijs en Marc  Faber ziet de GOUDPRIJS dit jaar 30% stijgen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

GOUDPRIJS stijgt naar €1.050 per troy ounce

De GOUDPRIJS is vandaag gestegen naar €1.050 per troy ounce, het hoogste niveau in meer dan 15 maanden tijd. De stijging is opmerkelijk, omdat het gebeurt bij een stijgende dollarindex en een dalende olieprijs. Deze twee factoren hebben historisch gezien juist een negatieve invloed op goud.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: dinsdag 13 januari 2015

GOUDPRIJS wat omhoog na cijfers uit VS

Uitkomsten van economische data uit de VS, met name de betere banencijfers in combinatie met minder verdiensten, zorgden voor de vrees voor deflatie. Hierdoor zou de rente wel eens wat langer laag kunnen blijven. Goud steeg door tot boven $ 1220 per ounce.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$