Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 701 tot 705
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 december 2014

Goud is voer voor psychologen

Het land met de wereldreservemunt ontkoppelde goud aan zijn munt 43 jaar geleden. Tot op heden heeft Amerika deze strategie blijven volgen en heeft eerder een aversie van goud. Er zijn signalen dat de GOUDPRIJS door Amerika onderdrukt wordt.

De opkomende landen, China en Rusland op kop, kopen echter agressief goud. Vooral ingegeven door het besef dat het financieel systeem zeer fragiel is. Ze zoeken hun weg naar goud.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 24 december 2014

Chinese goudmijnen schroeven productie op

Ondanks de daling van de GOUDPRIJS blijven Chinese goudmijnen hun productie opschroeven. Terwijl de wereldwijde productie van goudmijnen dit jaar met 3,4% stijgt, zal die in China met ongeveer 15% toenemen. Vorig jaar steeg de goudmijnproductie van China naar een record van 428 ton, maar volgens de laatste schattingen van de China Gold Association kan het volume dit jaar nog verder toenemen tot 470 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

Bloomberg: goedkope olie betekent ook goedkoop goud

De lage koers waartegen olie noteert, heeft ook gevolgen voor de GOUDPRIJS. Of, om de essentie nog preciezer te formuleren: goedkope olie betekent ook goedkoop goud. Zo luidt althans de conclusie van Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 23 december 2014

De prestatie van goud in beeld

Dit jaar kon de GOUDPRIJS opnieuw niet overtuigen. Toch bleef de schade relatief beperkt ten opzichte van vorig jaar. De twijfels over de toekomst van goud zijn de afgelopen maanden flink toegenomen. Een oud gezegde leert ons echter dat goud en zilver altijd geld waard blijven. De vraag is echter hoeveel goud en zilver nou werkelijk waard zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 21 december 2014

Goud en zilver report (Week 51)

De GOUDPRIJS zakte de afgelopen week van €981,41 naar €977,77 per troy ounce (-0,37%) terwijl de zilverkoers van €439,43 naar €422,64 per kilo zakte (-3,82%). Aan het begin van de week gingen de prijzen van beide edelmetalen samen met de olieprijs onderuit, daarna wist goud het koersverlies grotendeels ongedaan te maken. Dat gold niet voor zilver, dat op weekbasis opnieuw een forse daling liet zien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$