Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 716 tot 720
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Bij QE4 passeert goud de $5000 grens

De GOUDPRIJS is in 2014 over het algemeen stabiel gebleven, maar de laatste weken zien we steeds meer volatiliteit in de prijs van het gouden edelmetaal. Wat kunnen we van de GOUDPRIJS verwachten? Goud-gelovige Peter Schiff werd om opheldering gevraagd. Dit deed hij op Fox Business toen hij werd geconfronteerd met de vraag waarom je nu in goud zou moeten investeren en hoe je geld kunt verdienen aan deze zeer volatiele grondstof.

In eerste instantie is de GOUDPRIJS dit jaar zo goed als onveranderd gebleven. Gevoelsmatig je zou denken dat de GOUDPRIJS flink in waarde heeft moeten inboeten door de heisa van de reguliere media en uiteraard de koersval van de afgelopen jaren. “De realiteit is echter anders”, aldus Peter Schiff. Hij roept al jaren dat je in goud moet investeren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

Economie VS kan GOUDPRIJS schaden

Op de markten voor grondstoffen zagen we in de afgelopen dagen een eerste aanzet tot consolidatie. Zowel de olie- als de GOUDPRIJS zakten in ieder geval niet verder weg, hoewel het bereikte evenwicht voorlopig eerder wankel moet genoemd worden. Maar laat ons eerst even kijken naar eerst de olie en daarna naar het goud.

Er leek vorige maand geen einde te komen aan de val van de olieprijzen, zo stelde Bank Degroof vast. Een prijs van onder 70 dollar per vat werd onlangs bereikt, het laagste niveau sinds 2008. De OPEC kwam eind november niet tot een overeenkomst om de productie te beperken en dat bleef niet zonder gevolgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 12 december 2014

GOUDPRIJS eindelijk door kaap van 1.200 dollar?

Enkele dagen geleden zag het er nog naar uit dat de GOUDPRIJS met groot geweld door de kaap van 1.200 dollar zou breken. Eens te meer was er aanvankelijk echter weer sprake van vals alarm, want van een overtuigende doorbraak is nog altijd geen sprake. Of die definitieve doorbraak er in de komende dagen zal komen, moet nog afgewacht worden. Voorlopig lijkt het goud te kunnen standhouden boven 1.200 dollar.

Het is dus tot dusver opnieuw een frustrerend jaar geweest voor beleggers in goud, op de eerste plaats voor beleggers in goudmijnen. Nochtans werd een veelbelovende start genomen, in de eerste weken van dit jaar leek de GOUDPRIJS onderweg naar 1.400 dollar. Maar onderweg werd het goud een halt toegeroepen en de GOUDPRIJS viel tenslotte terug tot een bodem rond 1.150 dollar per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Goud: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Wie 9 jaar geleden goud kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden goud kocht, zal nog ieder dag vloeken. Goud kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

De Federal Reserve zette de geldkraan volledig open, hyperinflatie zou de Verenigde Staten teisteren. Het was niet zo’n gek idee enkele jaren geleden, maar toch kwam het niet uit.

Er zijn er veel die geloven dat de GOUDPRIJS een ijzersterke correlatie heeft met de balans van de Fed en dat de laatste jaren slechts een anomalie is. Maar de GOUDPRIJS heeft niet alleen een correlatie met de balans, ook met het tekort van de overheid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 11 december 2014

Nouriel Roubini belegt niet in goud, spijtig voor hem

De GOUDPRIJS leek te blijven ‘hangen’, van het herstel dat sommige analisten hadden verwacht was per saldo tot en met gisteren nog niets in huis gekomen. In het beste geval was het goud aan het uit bodemen, in het slechtste geval lag de bodem nog onder de huidige niveaus. Zo luidde alleszins de visie van de meeste analisten.

Goud, zilver, platina, palladium…, enzovoort konden als groep van de edelmetalen voorlopig geen vuist meer maken. Zelfs onze goede vriend Nouriel Roubini, die niet vies is van wat doemdenkerij, liet nochtans weinig ruimte voor een opwaartse beweging bij de edelmetalen. De combinatie van het doembeeld van een extreemlinkse regering in Griekenland met slecht economisch nieuws uit China gaf de GOUDPRIJS gisteren echter weer vleugels.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$