Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 721 tot 725
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

Repatriering Goud nieuwe trend in 2015?

Repatriëring van Goud wordt de trend 10 december 2014 in Goud

Repatriëring van Goud lijkt de trend te worden. Eerst Duitsland in 2013, het referendum in Zwitserland, Nederland dat in alle stilte 122,5 ton goud terug haalde, nu mogelijk België en Oostenrijk dat in mei dit jaar een audit op de goudvoorraad liet verrichten. Gaat goud weer een grotere rol krijgen in het monetaire systeem?

De goudvoorraad van België was eind jaren 80 best aanzienlijk. Het land het in die tijd zo’n 1303 ton goud aan reserves. Tussen 1998 en 2000 heeft de Centrale Bank van België 1000 ton verkocht tegen een  GOUDPRIJS van gemiddeld $300. De laatste verkoop dateert uit 2005. In dat jaar verkocht de Centrale Bank 30 ton goud van de goudvoorraad van België. Het land heeft momenteel een goudvoorraad van 227,5 ton en het meeste van dit goud ligt opgeslagen bij de Bank of England. Goud maakt in België ongeveer 34% uit van de totale reserves.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

‘Centrale banken manipuleren GOUDPRIJS

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de GOUDPRIJS door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 10 december 2014

GOUDPRIJS naar hoogste niveau in meer dan een jaar

De GOUDPRIJS is gisteren gestegen naar het hoogste niveau in ruim een jaar tijd. In euro's steeg de prijs met 1,85% naar bijna €1.000 per troy ounce, een niveau dat we sinds oktober vorig jaar niet meer gezien hebben. De stijging van de GOUDPRIJS ging gepaard met een daling van de aandelenkoersen. Zilver steeg gisteren met 4% naar €440 per kilo.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

Wat zat er achter de plotse opstoot van de GOUDPRIJS?

Wat zat er achter de plotse opstoot van de GOUDPRIJS?

Er is nog altijd geen duidelijkheid over de plotselinge opstoot van de GOUDPRIJS, die op de New York Mercantile Exchange maandag een piekprijs van meer dan 1.209 dollar per ounce had laten optekenen. De voorbije maanden had de GOUDPRIJS nochtans onder zware druk gestaan. Hoewel mogelijk de olieprijzen en een lichte daling van de dollar een groeiende interesse in goud zou kunnen laten veronderstellen, kon daarin volgens vele waarnemers geen reden worden gevonden voor de plotse opstoot.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 9 december 2014

George Gero gelooft in het goud

Wie gelooft in de come-back van het goud, wie gelooft er niet in? Eigenlijk kunnen we deze vraag anders stellen. Wie maakt eindelijk eens een duidelijke analyse over de goudmarkt. Momenteel schreeuwt iedereen er wat maar op los, zonder dat voorspellingen omtrent de evolutie van de GOUDPRIJS echt onderbouwd zijn. De analisten spreken elkaar voortdurend tegen en de gewone belegger weet niet meer wie hij moet geloven.

Brien Lundin, de uitgever van de Gold Newsletter, gelooft niet dat goud kans maakt op een echte come-back. Een mogelijke rally van het goud, in reactie op welke gebeurtenis dan ook, wordt door Lundin een “sucker’s rally” genoemd, een rally waar alleen idioten in geloven. En daar rekent hij zichzelf niet bij.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$