Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 736 tot 740
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

GOUDPRIJS voert gekke capriolen uit

Maandag gebeurden er gekke zaken op de markt voor edelmetalen. De GOUDPRIJS werd in een mum van tijd met circa 70 dollar duurder, waardoor de kaap van 1200 dollar per troy ounce opnieuw werd doorbroken. Op het eerste gezicht was er geen enkele reden die deze plotse opstoot bij het goud kon rechtvaardigen.

Maar goud was zeker geen alleenstaand geval. Van de eerder op de dag bereikte dieptepunten schoot de zilverprijs plots 17% in de lucht. Nooit eerder liet het zilver een dergelijke beweging optekenen. Bovendien waren de verhandelde volumes erg groot. Bij sommige analisten ging opnieuw een belletje rinkelen: was er misschien weer sprake van manipulatie van de GOUDPRIJS?

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Commerzbank: zilver op $18 eind 2015

Commerzbank verwacht een zilverprijs van $18 in de tweede helft van 2015. De twee na grootste bank van Duitsland gaat ervan uit dat de zilverprijs de prijs van goud zal volgen. De analisten van Commerzbank verwachten dat de GOUDPRIJS gemiddeld op $1200 per troy ounce zal noteren in 2015. In de eerste helft zal de GOUDPRIJS zwak presteren in verband met de verwachte renteverhogingen in de VS. Maar in de tweede helft van 2015 verwacht Commerzbank een stijging in de GOUDPRIJS naar $1250.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Zwitserland zegt ‘neen’ in referendum over het goud

De edelmetalen wordt geen enkel respijt gegund. De goudkevers die gehoopt hadden dat de Zwitsers massaal zouden stemmen voor een verdere uitbouw van de goudvoorraden van de centrale bank, wedden op het verkeerde paard. Ongeveer driekwart van de kiezers stemden tegen, van veel discussie was dus geen sprake.

De gevolgen voor de GOUDPRIJS en de andere edelmetalen laten zich raden, goud, zilver, platina, palladium,…enzovoort werden maandagmorgen prompt goedkoper. Daarmee dreigt de GOUDPRIJS verder af te zakken richting 1100 dollar. Sommige analisten herhaalden hun prognoses van een GOUDPRIJS van minder dan 1000 dollar.

Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Waar het “echt” om gaat bij investeren in edelmetaal

Een aantal beleggers zien “the big picture” van goud. Ze geloven in de fundamenten, hebben de intentie om te kopen, maar houden het nog even af omdat ze denken dat de prijs wellicht nog een stukje lager zou kunnen. Door te wachten geloven ze voor een nog gunstigere prijs te kunnen instappen.

Als je er echt van overtuigt bent dat goud over een maand goedkoper is, lijkt het inderdaad verstandig om te wachten met aankopen. Maar niemand kan weten wat de GOUDPRIJS over een maand doet. Dus neem jezelf niet langer in de maling.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Biedt goud bescherming in geval van bail in?

Met de GOUDPRIJS wil het eens te meer niet lukken, het Zwitserse ‘nein’ in het referendum van vorige week is geen goed nieuws voor de edelmetalen. Zowel goud, zilver, platina, palladium,…enzovoort moeten opnieuw een toontje lager zingen. Het tijdstip voor de grote uitbraak van goud & co is zeker nog niet aangebroken.

De vraag is natuurlijk wanneer die uitbraak er dan wel zou kunnen komen. Sommige analisten wijzen in dat verband naar mogelijk toekomstige onrust op de financiële markten naar aanleiding van het volledig uit de hand lopen van het schuldenprobleem. Dat probleem zou wel eens de rechtstreekse aanleiding kunnen worden voor de confiscatie van ons spaargeld.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$