Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2627 artikelen gevonden. Artikel 746 tot 750
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Credit Suisse: ‘Short Goud’

Credit Suisse verwacht dat de dollar ook de komende maanden sterk zal blijven presteren en als gevolg daarvan zal de GOUDPRIJS onder druk komen te staan. Ook wijzen de analisten van Credit Suisse naar de grafiek van het goud.

De afgelopen maanden is er genoeg gebeurd in de sector van de commodities. De olieprijs moest in een korte periode flink waarde inleveren en als gevolg daarvan staan flink wat oliebedrijven onder druk. Maar ook de edelmetalen hebben het de afgelopen maanden niet gemakkelijk gehad.

Een recent verschenen rapport van Credit Suisse laat niets te wensen over. De analisten van Credit Suisse zijn duidelijk ‘Bearish’ als het om goud gaat. Voor volgend jaar verwachten de analisten meer onheil voor de GOUDPRIJS.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

China wil meer importvergunningen voor goud verstrekken

De Chinese centrale bank heeft plannen om meer importvergunning te verstrekken aan financiële instellingen en goudmijnen in China. Door meer vergunningen te verstrekken is de beschikbaarheid van goud op de Chinese markt beter te garanderen. Ook zullen de premies omlaag gaan. Vorig jaar betaalden Chinezen gemiddeld $18,75 per troy ounce bovenop de GOUDPRIJS in Londen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 december 2014

GOUDPRIJS voert gekke capriolen uit

Maandag gebeurden er gekke zaken op de markt voor edelmetalen. De GOUDPRIJS werd in een mum van tijd met circa 70 dollar duurder, waardoor de kaap van 1200 dollar per troy ounce opnieuw werd doorbroken. Op het eerste gezicht was er geen enkele reden die deze plotse opstoot bij het goud kon rechtvaardigen.

Maar goud was zeker geen alleenstaand geval. Van de eerder op de dag bereikte dieptepunten schoot de zilverprijs plots 17% in de lucht. Nooit eerder liet het zilver een dergelijke beweging optekenen. Bovendien waren de verhandelde volumes erg groot. Bij sommige analisten ging opnieuw een belletje rinkelen: was er misschien weer sprake van manipulatie van de GOUDPRIJS?

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 4 december 2014

Commerzbank: zilver op $18 eind 2015

Commerzbank verwacht een zilverprijs van $18 in de tweede helft van 2015. De twee na grootste bank van Duitsland gaat ervan uit dat de zilverprijs de prijs van goud zal volgen. De analisten van Commerzbank verwachten dat de GOUDPRIJS gemiddeld op $1200 per troy ounce zal noteren in 2015. In de eerste helft zal de GOUDPRIJS zwak presteren in verband met de verwachte renteverhogingen in de VS. Maar in de tweede helft van 2015 verwacht Commerzbank een stijging in de GOUDPRIJS naar $1250.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 2 december 2014

Zwitserland zegt ‘neen’ in referendum over het goud

De edelmetalen wordt geen enkel respijt gegund. De goudkevers die gehoopt hadden dat de Zwitsers massaal zouden stemmen voor een verdere uitbouw van de goudvoorraden van de centrale bank, wedden op het verkeerde paard. Ongeveer driekwart van de kiezers stemden tegen, van veel discussie was dus geen sprake.

De gevolgen voor de GOUDPRIJS en de andere edelmetalen laten zich raden, goud, zilver, platina, palladium,…enzovoort werden maandagmorgen prompt goedkoper. Daarmee dreigt de GOUDPRIJS verder af te zakken richting 1100 dollar. Sommige analisten herhaalden hun prognoses van een GOUDPRIJS van minder dan 1000 dollar.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$