Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 756 tot 760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 november 2014

Waardering goudmijnen is nu wel zéér aantrekkelijk

Als we zeggen dat de GOUDPRIJS een pijnlijke correctie doormaakt de laatste jaren, trappen we in feite een open deur in. Ook de goudmijnen ondergaan de wet van de zwaartekracht. Maar aan iedere selloff komt een einde. Met de wash-out van de laatste jaren kunnen de sterke goudmijnen wel eens verrassend uit de hoek komen de komende maanden.

De topvorming in de goudsector in 2010 – 2011 was een klassiek geval. Men zegt wel eens dat een top een proces is en een bodem een gebeurtenis. Tijdens de topvorming was het sentiment overdreven positief waarbij men geloofde dat de GOUDPRIJS eeuwig zou blijven stijgen.

Bron: Beurs com
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

Zilver ALERT: Dit kan het belangrijkste moment in jaren zijn

De geldpers in de Verenigde Staten is nog maar net uitgezet. De economie van Amerika zal zich nog maar moeten bewijzen. Een eventueel vervolg op de afgelopen QE programma’s (en insiders houden daar al rekening mee) zal dan het vertrouwen in kracht van de Amerikaanse economie ernstig kunnen beschadigen en kunnen uitwijzen dat ze echt verslaafd is aan het zeer giftige opkoopbeleid van de Fed. Een nog sterkere reactie van de edelmetalenmarkt zou dan wel eens het gevolg kunnen zijn. Zal de GOUDPRIJS inclusief de zilverprijs dan nog te houden zijn?

[...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 25 november 2014

GOUDPRIJS onder kostprijs Goud

Kostprijs van Goud ligt boven de huidige GOUDPRIJS van bijna $1200 per troy ounce. In juli van 2014 gaf de CEO van Randgold Resources al dat de sector niet winstgevend kan zijn bij een GOUDPRIJS die lager staat dan $1300 voor een troy ounce. In de jaren negentig was een soortgelijke situatie aan de hand. Het aanbod nam af en de GOUDPRIJS schoot omhoog. De gemiddelde concentratie van goud in de grond in aan het afnemen van 2,6 gram per ton naar bijna 1 gram per ton.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 23 november 2014

Goud en zilver report (Week 47)

De GOUDPRIJS steeg de afgelopen week van €949,16 naar €969,10 per troy ounce, een winst van 2,1%. Draghi zei afgelopen vrijdag dat de ECB alles binnen haar bevoegdheden zal doen om de inflatie naar een hoger niveau te brengen. Daardoor zakte de euro weg tegenover de dollar en ging de GOUDPRIJS omhoog. Ook het terughalen van een deel van het Nederlandse goud heeft mogelijk een positieve invloed gehad op de GOUDPRIJS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 november 2014

Waarom stijgt de GOUDPRIJS niet?

Met het goud blijft het moeilijk kersen eten. De GOUDPRIJS heeft dit jaar klappen gekregen, waarbij nog niet zo heel lang geleden de technische steun op 1180 dollar naar beneden werd doorbroken. Daardoor werd een verkoopsignaal gegeven dat laat vermoeden dat de GOUDPRIJS verder kan terugvallen richting 1000 dollar of zelfs nog lager.

Sommige analisten zijn verbaasd over de bolwassing die het goud (en ook de andere edelmetalen zoals zilver, platina, palladium…) heeft gekregen. Op het eerste gezicht zijn er meer dan voldoende redenen die een stijging van de GOUDPRIJS kunnen rechtvaardigen, want een veilige plaats is de wereld zeker niet. En niets laat vermoeden dat die veiligheid in de komende jaren zal toenemen.

De internationale economie wordt geconfronteerd met verschillende geopolitieke risico’s. De situatie in Oekraïne is vooral een bedreiging voor de vooruitzichten in de Eurozone. PIMCO acht de kans klein dat de sancties tegen Rusland uitgroeien tot het niveau dat tegen Iran van kracht is, maar als dat gebeurt zou dat de Eurozone terug in een recessie kunnen duwen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$