EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 756 tot 760
Geplaatst op: maandag 8 december 2014

GOUDPRIJS kan steun vinden bij 3 factoren

Heeft de goudmarkt eindelijk een keerpunt bereikt? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker. Uiteindelijk zullen we een definitief antwoord pas achteraf krijgen. Want als goud één kenmerk heeft, is het wel een grote mate van onvoorspelbaarheid. Begin december veerde de GOUDPRIJS op, maar deze beweging moet nog een verlengstuk krijgen. Het blijkt vooralsnog moeilijk om vaste voet aan de grond te krijgen boven het niveau van 1.200 dollar per troy ounce.

De jongste maanden verschenen er met de regelmaat van een klok berichten dat de Chinezen minder tuk zouden zijn op de aankoop van goud, zowel in de vorm van munten, staven en juwelen. Dat bericht werd en wordt echter tegengesproken door officiële bronnen, de doorsnee Chinees lust nog wel degelijk pap van goud. De vraag naar goud in China blijft inderdaad zeer groot en van een verzwakking van die vraag is eigenlijk geen sprake.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 december 2014

Centrale banken manipuleren GOUDPRIJS

Een interessante video via CNBC. Volgens Chris Powell van GATA (Gold Anti-Trust Action Committee) wordt de GOUDPRIJS door centrale banken nog altijd gemanipuleerd.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: maandag 8 december 2014

Goudmijnen waren nog nooit zo goedkoop

De GOUDPRIJS heeft in de afgelopen jaren zwaar teleurgesteld. De monetarisering van de overheidsschulden had in normale omstandigheden tot een stijging van de GOUDPRIJS moeten leiden, maar die is er dus niet gekomen. De oorzaak moet onder andere bij op het eerst gezicht onverklaarbare verkooporders gezocht worden. Regelmatig doken er bij de fixing zaken die niet normaal leken.

Met die fixing van de GOUDPRIJS in Londen is er iets vreemds aan de hand. De fixing op de London Bullion Market werd 117 jaar lang afgehandeld door de The London Gold Market Fixing Limited, een bedrijf waarvan de buitenwereld heel weinig weet. Maar de manier waarop de GOUDPRIJS tot stand komt, dreigt te veranderen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 8 december 2014

Goud weer richting $ 1200...

Na het referendum in Zwitserland, waar op zondag de GOUDPRIJS met meer dan $ 50 inzakte, herstelde de prijs zich bijna net zo eenvoudig weer richting $ 1200 per ounce. Positieve werkloosheidscijfers deden de dollar goed waardoor er weer iets van het teruggewonnen terrein prijs gegeven moest worden. De “greenback” kruipt richting € 1,23. Goud zakte dus wel iets terug maar toch lijkt de correlatie tussen de dollar en de GOUDPRIJS wat minder.

[...]

Lees verder op TOV Hazel
Geplaatst op: zondag 7 december 2014

Goud zal zich nu moeten bewijzen

Is het einde van de supercyclus bij de grondstoffen in zicht? Het lijkt ons hoogst voorbarig om met dergelijke conclusies uit te pakken, hoewel het de afgelopen dagen aardig leken te stuiven op een aantal markten. Olie en goud kregen de meeste aandacht, maar vele beleggers zagen over het hoofd dat de koperprijs terugviel onder 3 dollar.

Opvallend was dus inderdaad dat goud een mooie vuist wist te maken en hoger ging, waarbij de GOUDPRIJS zich bijzonder volatiel gedroeg. Dit na toch geen al te best nieuws uit Zwitserland, waar beslist werd om de reserves van de Centrale Bank dan toch maar niet in goud om te zetten. Iets wat stijgt op slecht nieuws verdient volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas altijd aandacht. Maar het is nog te vroeg om te besluiten dat goud uitzijn neerwaartse trend is gebroken.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs