Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2628 artikelen gevonden. Artikel 756 tot 760
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Resultaat goudreferendum: Iedereen heeft het fout volgens Peter Schiff

Er is al veel inkt gevloeid over het goudreferendum in Zwitserland. De Zwitsers stemden tegen, wat algemeen als negatief gezien wordt voor de prijs van goud. Maar econoom Peter Schiff heeft een radicaal andere visie.

Gisteren konden de Zwitsers kiezen of hun centrale bank verboden werd goud te verkopen, minstens 20% van haar reserves in goud zou moeten aanhouden en al haar goud in Zwitserland zou moeten bewaren. Algemeen werd aangenomen dat een ja-stem de centrale bank zou verplichten om goud te kopen en dus positief zou zijn voor de GOUDPRIJS.

77% van de kiezers stemden tegen. Maar geen paniek: Peter Schiff vindt dit op lange termijn juist positief voor goud. Het vertrouwen in de Zwitserse frank als vluchthaven in tijden van crisis wordt zo verder ondermijnd.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 1 december 2014

Zilverprijs stijgt ruim 11% Intraday

De zilverprijs daalde vanochtend nadat de het Zwitserse Referendum over Goud niet was aangenomen. De opkomst lag iets onder de 50% en van de stemmers bleek maar 22% voor te hebben gestemd. Afgelopen vrijdag daalde de zilverprijs al ruim 4,5% en sloot de week af op $15,47 per troy ounce. Ook de GOUDPRIJS daalde stevig van $11,94,20 naar $1167,10. Een daling van ruim 2,2%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 1 december 2014

BREAKING: GOUDPRIJS schiet meer dan $ 50 omhoog

De “Nee” in het Zwitserse referendum leek in eerste instantie de doodsteek te worden voor de GOUDPRIJS. Meteen bij de opening van de markt dook de GOUDPRIJS naar beneden van $ 1,167 naar een dieptepunt van $ 1.143. Maar daar eindigde de rally. Het was ook niet verwonderlijk dat de GOUDPRIJS eind vorige week fors daalde, tijdens het Thanksgiving weekend in de Verenigde Staten waardoor de handel enorm dun is.

Short covering, een dalende Amerikaanse dollar, een daling op de Amerikaanse aandelenmarkt en een herstel van de olieprijs zorgde er voor dat de GOUDPRIJS in een ruk meer dan $ 50 hoger schoot en daarmee terug op de deur klopt van $ 1.200. Is dit de 2e valse uitbraak onder $ 1.200? Technisch gezien worden de beren stilaan uitgeput op korte termijn.

Maar om een definitieve val te vermijden, zal de barrière van $ 1.200 gesloopt moeten worden de komende dagen. Vandaag stijgt de GOUDPRIJS alvast meer dan 2 % en de zilverprijs meer dan 5 %. Het is een teken van sterkte dat de zilverprijs voorop loopt op de GOUDPRIJS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 30 november 2014

GOUDPRIJS, quo vadis?

De analisten zitten nog steeds met de handen in het haar wat de toekomstige evolutie van de GOUDPRIJS betreft. Met het goud wil het maar niet lukken, de doorbraak die velen hadden verwacht komt er maar niet. Dat betekent dat de onzekerheid rond de edelmetalen opnieuw is toegenomen. Hoe moet het nu verder?

De prijzen van edelmetalen lieten vorige week een herstel zien, herstel dat alleszins voorlopig slechts een tijdelijk karakter kreeg. Dit kwam volgens ABN Amro onder andere door een dollar die wat verzwakte. Een lagere dollar is positief voor de prijsontwikkeling van edelmetalen.

Maar inmiddels is de dollar opnieuw min of meer stabiel gestabiliseerd, de euro stabiliseert al enkele dagen in de buurt van het niveau van 1,25 dollar. Algemeen wordt verwacht dat de dollarkoers in de komende maanden ten opzichte van de euro zal blijven in waarde stijgen. Dat speelt niet bepaald in het voordeel van het goud, wel integendeel.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 30 november 2014

ABN Amro verwacht dat GOUDPRIJS nog 33% gaat dalen

Het sentiment rondom goud kan bijna niet negatiever. De meeste banken hanteren koersdoelen van rond de $1000. De ABN Amro blijkt in haar voorspellingen een van de grootste zwartkijkers op het vlak van goud.

ABN Amro verwacht een daling van 33% in de GOUDPRIJS het komende jaar. Goldman Sachs verwacht een GOUDPRIJS van $1050 per troy ounce eind 2014.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$