Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2587 artikelen gevonden. Artikel 756 tot 760
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Het grootste probleem voor goud is niet wat je denkt

Na een stijging maal 7 van de GOUDPRIJS in een stierenmarkt van 12 jaar, verkochten beleggers goud massaal in 2013 met de eerste daling in 13 jaar als gevolg. Ook dit jaar staat de GOUDPRIJS in het rood, na toch een goede start van het jaar. Is dit een episch boom en bust verhaal binnen een normale marktcyclus of een verandering van menselijk gedrag?

In 2011 raasde de GOUDPRIJS nog door naar $ 1.921,17 per ounce. Beleggers zochten massaal dekking tegen inflatie, zwakkere munten en monetaire onrust. Maar met de terugkeer van economische groei in de Verenigde Staten, stoomden aandelen omhoog en brokkelde de goudmarkt af.

Na een goed begin van 2014 door de tragere globale economische groei, de sell-off van de groeilanden en de opmars van geopolitieke spanningen bereikte de GOUDPRIJS een hoogste koers in maart van dit jaar. Nu staat de GOUDPRIJS weer op het laagste niveau van de laatste 4 jaren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 11 november 2014

Wat de meeste Beleggers niet weten

GOUDPRIJS in andere valuta, wat meeste beleggers niet weten 11 november 2014 in Goud

GOUDPRIJS in andere valuta presteert best goed dit jaar. Wanneer je berichten leest in de media dan heeft de GOUDPRIJS het niet best gedaan. De gemiddelde belegger weet dat de GOUDPRIJS is gedaald maar dit is niet helemaal waar. Als belegger in de Eurozone weeg je je vermogen in Euro’s. Interessant om te inventariseren wat de GOUDPRIJS heeft gepresteerd in de belangrijkste valuta.

Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

GOUDPRIJS op weg naar $1000,-?

De goudrijs is de afgelopen tijd fors gedaald. Momenteel noteert de GOUDPRIJS op $1.152,- per troy ounce. Is de GOUDPRIJS op weg nar $1000,-? De spotprijs zilver staat inmiddels op $15,60. Hierbij een update met interessante tweets en nieuws over goud en zilver.

[...]

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Een derde goudproductie met verlies verkocht

Ongeveer een derde van al het goud dat goudmijnen naar boven halen wordt op dit moment met verlies verkocht, zo bericht Bloomberg. De GOUDPRIJS zakte vorige week naar een dieptepunt van $1.137 per troy ounce. Dat is lager dan de all-in productiekosten van een aantal mijnen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 10 november 2014

Wij hebben bewijs van manipulatie van de GOUDPRIJS

De GOUDPRIJS wordt op zijn minst beïnvloed en dat is nog zacht uitgedrukt. Het is duidelijk dat er een manipulatie van de GOUDPRIJS is. Dit wil niet zeggen dat de manipulatoren verantwoordelijk zijn voor de prijsdaling van $1.900 naar $1.150, maar het wil wel zeggen dat toeval niet bestaat.

Op onderstaande grafiek kan je de beweging van de GOUDPRIJS zien van ’s morgens tot ’s avonds. Dit zijn de gemiddelde dagbewegingen van de laatste 5 jaren.

De rode cirkel laat de prijsbeweging zien op het moment dat Londen zijn dagelijkse prijs fixing doet, in de voormiddag en in de namiddag. Juist op deze momenten maakt de GOUDPRIJS de grootste bewegingen naar beneden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$