Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2601 artikelen gevonden. Artikel 761 tot 765
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Wat kan de GOUDPRIJS eindelijk in beweging brengen?

Op de goudmarkt blijft het huilen met de pet op. Niets of niemand lijkt de GOUDPRIJS definitief in beweging te kunnen brengen, ondanks het herstel van de GOUDPRIJS in de afgelopen dagen. Maar goud is zeker geen alleenstaand geval want ook zilver en de zilverprijs komen er nog nauwelijks aan toe om hogere regionen te gaan verkennen. Bij de edele metalen gaat het van kwaad naar erger.

Wat kan de GOUDPRIJS eindelijk in beweging brengen? Wie het weet mag het ons komen zeggen. In ieder geval liggen de goudmarkt en de goudkevers op geen enkel moment wakker van de onverdroten inspanningen van de centrale banken om de financiële wereld met geld te overspoelen.

Jarenlang was er gewaarschuwd dat geldcreatie zou leiden tot meer inflatie maar dat blijkt nu geenszins het geval te zijn. De inflatie vormt geen enkele dreiging en dat heeft onder andere te maken met het feit dat al het vers gedrukte geld blijft ‘hangen’ bij de banken en zich geen weg kan banen naar de economie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Goud en zilver report (Week 46)

Dankzij een krachtige rally in goud en zilver wisten beide edelmetalen de week met winst af te sluiten. Speculanten die short waren op goud vonden het blijkbaar een goed moment om wat posities af te wikkelen en goud terug te kopen. Een andere mogelijke verklaring voor de stijgende GOUDPRIJS is het plan van ISIS om gouden en zilveren munten in omloop te brengen.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwachten dat GOUDPRIJS laag blijft

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de goudkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook verlaagde de bank met de kennis van nu haar inschatting van de gemiddelde GOUDPRIJS van dit jaar van $1.270 naar $1.230 per troy ounce. Het koersdoel van gemiddeld $1.200 per troy ounce voor 2015 bleef staan, maar dat wil volgens analisten van UBS nog niet zegen dat de daling van de GOUDPRIJS voorbij is.

Volgens UBS is de GOUDPRIJS de laatste tijd te snel en te hard gedaald. Vanaf de piek in oktober is er $124 per troy ounce van de prijs af gegaan, zonder dat daar een interne of fundamentele rechtvaardiging voor te vinden is, zo voegde de bank eraan toe. Toch sluit de bank, vanwege het negatieve sentiment en de zwakkere vraag naar goud in China, niet uit dat de GOUDPRIJS richting of onder de $1.100 zal zakken. Ze vervachten dat de GOUDPRIJS niet lang beneden een niveau van $1.100 per troy ounce kan blijven, omdat er op dat prijsniveau nieuwe kopers op de markt zullen komen.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwahten weinig herstel GOUDPRIJS

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de goudkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook JP Morgan verwacht niet dat de GOUDPRIJS spoedig zal stijgen, onder andere vanwege de sterke dollar.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Goudimport India verdubbelde in derde kwartaal

India heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim twee keer zoveel goud geïmporteerd als in dezelfde periode van vorig jaar. Ook steeg de vraag naar juwelen aanzienlijk ten opzichte van Q3 2013, namelijk met 60%. Een daling van de GOUDPRIJS, een stabilisering van de roepie en de festivals in India droegen bij aan de stijgende vraag naar goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$