Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 766 tot 770
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Inflatie of deflatie, GOUDPRIJS kan stijgen

De hyperinflationisten roepen al geruime tijd om inflatie, in de hoop dat die de GOUDPRIJS zal doen stijgen. Het huidige economische beeld wijst echter allesbehalve op inflatie, eerder zien economen de kiemen van een deflatoire situatie gelegd worden.

De bekende Amerikaanse econoom Jim Rickards, schreef een boek onder de titel The Death of Money, waarin de strijd tussen deflatie en inflatie beschreven wordt. Volgens Rickards zal er één zekere winnaar uit die strijd komen en dat is het goud. In beide gevallen zal de GOUDPRIJS namelijk stijgen.

Een hogere GOUDPRIJS is de logica zelf in een inflatie-omgeving, het zal dan namelijk meer kosten om een troy ounce goud te kopen. In een deflatoire omgeving zal de GOUDPRIJS echter stijgen om die deflatie te breken. Rickards is er dan ook zeker van dat goud in eender welke omgeving kansen biedt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Goud is een barbaars reliek uit vroeger tijden

De bekende econoom John Maynard Keynes heeft goud ooit omschreven als een barbaars reliek uit de oude tijd, iets waar de hedendaagse wereld eigenlijk geen enkele boodschap meer aan heeft. Keynes was een man die wist waarover hij sprak en dus zijn heel wat beleggers van vandaag geneigd om hem gelijk te geven.

De GOUDPRIJS, en hetzelfde geldt voor zilver, platina, palladium… heeft in het verleden altijd gereageerd wanneer de zaken er voor de traditionele assets zoals aandelen, obligaties enzovoort er niet zo gunstig uitzagen. Politieke instabiliteit, vrees voor inflatie, een zwakke dollar, het zijn allemaal factoren die de GOUDPRIJS kunnen stimuleren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Goudreserves Rusland weer verder toegenomen

Goudreserves Rusland weer gestegen 19 november 2014 in Goud

Goudreserves Rusland zijn de laatste weken verder gestegen. In september van dit jaar kocht Rusland al 37,3 ton goud. Dat was de grootste goudaankoop door Rusland in 15 jaar tijd. Uit de laatste cijfers blijkt dat de goudreserves van Rusland de laatste weken verder zijn gestegen. Rusland neemt inmiddels positie nummer 5 in qua landen met de grootste goudreserves. De GOUDPRIJS daalde sinds eind september met 5,5% tot aan begin november. De dagen steeg de GOUDPRIJS binnen enkele dagen weer naar het niveau van eind september. Centrale banken lijken de nieuwe goldbugs te worden. Deze week werd bekend dat ook de ECB mogelijk goud kan gaan aankopen wanneer er nieuwe stimuleringsmaatregelen worden ingezet.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Koen Lauwerens over de toekomst van goud

Edelmetaal-info sprak met Koen Lauwerens over de laatste ontwikkelingen op de goudmarkt en de evolutie van de GOUDPRIJS. Lauwerens is onafhankelijk financieel analist en doet voor verschillende opdrachtgevers onderzoek naar de goudmarkt en de grondstoffenmarkt. Zijn werk wordt online en in gedrukte vorm gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Poetin jaagt GOUDPRIJS naar omhoog

Vorige week vrijdag schoot de GOUDPRIJS plots met 20 dollar de hoogte in, dit naar aanleiding van het plotse vertrek van de Russische president Wladimir Poetin van de meeting van G20, de organisatie van de 20 grootste industrielanden in de wereld. De vrees van een escalatie van het conflict in Oost-Europa nam als gevolg van Poetin’s vertrek meteen toe.

Hoe zwaar moeten we tillen aan het vertrek van Poetin op G20 in Brisbane? Als we de woorden van de Russische president mogen geloven, niet zo heel zwaar. Poetin zelf sprak van een constructief gesprek, op basis van zijn uitspraken was er geen vuiltje aan de lucht. Hoewel Rusland natuurlijk opnieuw werd veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$