Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 771 tot 775
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Goudreserves Rusland weer verder toegenomen

Goudreserves Rusland weer gestegen 19 november 2014 in Goud

Goudreserves Rusland zijn de laatste weken verder gestegen. In september van dit jaar kocht Rusland al 37,3 ton goud. Dat was de grootste goudaankoop door Rusland in 15 jaar tijd. Uit de laatste cijfers blijkt dat de goudreserves van Rusland de laatste weken verder zijn gestegen. Rusland neemt inmiddels positie nummer 5 in qua landen met de grootste goudreserves. De GOUDPRIJS daalde sinds eind september met 5,5% tot aan begin november. De dagen steeg de GOUDPRIJS binnen enkele dagen weer naar het niveau van eind september. Centrale banken lijken de nieuwe goldbugs te worden. Deze week werd bekend dat ook de ECB mogelijk goud kan gaan aankopen wanneer er nieuwe stimuleringsmaatregelen worden ingezet.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Koen Lauwerens over de toekomst van goud

Edelmetaal-info sprak met Koen Lauwerens over de laatste ontwikkelingen op de goudmarkt en de evolutie van de GOUDPRIJS. Lauwerens is onafhankelijk financieel analist en doet voor verschillende opdrachtgevers onderzoek naar de goudmarkt en de grondstoffenmarkt. Zijn werk wordt online en in gedrukte vorm gepubliceerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Poetin jaagt GOUDPRIJS naar omhoog

Vorige week vrijdag schoot de GOUDPRIJS plots met 20 dollar de hoogte in, dit naar aanleiding van het plotse vertrek van de Russische president Wladimir Poetin van de meeting van G20, de organisatie van de 20 grootste industrielanden in de wereld. De vrees van een escalatie van het conflict in Oost-Europa nam als gevolg van Poetin’s vertrek meteen toe.

Hoe zwaar moeten we tillen aan het vertrek van Poetin op G20 in Brisbane? Als we de woorden van de Russische president mogen geloven, niet zo heel zwaar. Poetin zelf sprak van een constructief gesprek, op basis van zijn uitspraken was er geen vuiltje aan de lucht. Hoewel Rusland natuurlijk opnieuw werd veroordeeld wegens zijn betrokkenheid bij het conflict in Oekraïne.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Heeft de GOUDPRIJS het Dieptepunt gezien?

Heeft de GOUDPRIJS het Dieptepunt gezien? 17 november 2014 in Goud

Heeft de GOUDPRIJS het dieptepunt gezien? Goud is de laatste 15 jaar een van de meest succesvolle beleggingen geweest. De GOUDPRIJS is sindsdien met 400% gestegen. Begin 2000 stond goud net onder de $300 per troy ounce en steeg in 2011 naar $1900. Een stijging van ruim 600%. De laatste 3 jaar is de prijs van goud weer terug gevallen met ruim 37% tot het huidige niveau van $1185. De vraag of de GOUDPRIJS het dieptepunt heeft bereikt is op korte termijn lastig te beantwoorden en op lange termijn is de vraag minder relevant.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Goud blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd goud kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan goud verkopen dan in 2013. Kijken we alleen naar de tweede helft van dit jaar, dan is er zelfs sprake van een toename van 40% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar eerder.

“In markten zoals de Golfstaten en in India is de prijs een minder doorslaggevende factor geworden in het kopen van goud”, zo verklaarde Kalyanasundaram, de directeur van Kalyan Jewellers. De ondernemer is van plan zijn netwerk van juweliers uit te breiden in de Golfregio. “Het is hier een gewoonte om goud te kopen, waar de prijs op een bepaald moment staat heeft alleen invloed op het besluit om het goud eerder of juist later te kopen. De beslissing om goud te kopen is al gemaakt.”

Kopers profiteren van lagere GOUDPRIJSLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$