Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2613 artikelen gevonden. Artikel 771 tot 775
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Heeft de GOUDPRIJS het Dieptepunt gezien?

Heeft de GOUDPRIJS het Dieptepunt gezien? 17 november 2014 in Goud

Heeft de GOUDPRIJS het dieptepunt gezien? Goud is de laatste 15 jaar een van de meest succesvolle beleggingen geweest. De GOUDPRIJS is sindsdien met 400% gestegen. Begin 2000 stond goud net onder de $300 per troy ounce en steeg in 2011 naar $1900. Een stijging van ruim 600%. De laatste 3 jaar is de prijs van goud weer terug gevallen met ruim 37% tot het huidige niveau van $1185. De vraag of de GOUDPRIJS het dieptepunt heeft bereikt is op korte termijn lastig te beantwoorden en op lange termijn is de vraag minder relevant.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Goud blijft populair in Verenigde Arabische Emiraten

Inwoners van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) blijven ook dit jaar onverminderd goud kopen, zo bericht Gulfnews na een rondvraag bij verschillende juweliers. Volgens de laatste schattingen zal de sector dit jaar naar schatting 15 tot 20 procent meer gewicht aan goud verkopen dan in 2013. Kijken we alleen naar de tweede helft van dit jaar, dan is er zelfs sprake van een toename van 40% ten opzichte van dezelfde periode van een jaar eerder.

“In markten zoals de Golfstaten en in India is de prijs een minder doorslaggevende factor geworden in het kopen van goud”, zo verklaarde Kalyanasundaram, de directeur van Kalyan Jewellers. De ondernemer is van plan zijn netwerk van juweliers uit te breiden in de Golfregio. “Het is hier een gewoonte om goud te kopen, waar de prijs op een bepaald moment staat heeft alleen invloed op het besluit om het goud eerder of juist later te kopen. De beslissing om goud te kopen is al gemaakt.”

Kopers profiteren van lagere GOUDPRIJS

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 november 2014

Wat kan de GOUDPRIJS eindelijk in beweging brengen?

Op de goudmarkt blijft het huilen met de pet op. Niets of niemand lijkt de GOUDPRIJS definitief in beweging te kunnen brengen, ondanks het herstel van de GOUDPRIJS in de afgelopen dagen. Maar goud is zeker geen alleenstaand geval want ook zilver en de zilverprijs komen er nog nauwelijks aan toe om hogere regionen te gaan verkennen. Bij de edele metalen gaat het van kwaad naar erger.

Wat kan de GOUDPRIJS eindelijk in beweging brengen? Wie het weet mag het ons komen zeggen. In ieder geval liggen de goudmarkt en de goudkevers op geen enkel moment wakker van de onverdroten inspanningen van de centrale banken om de financiële wereld met geld te overspoelen.

Jarenlang was er gewaarschuwd dat geldcreatie zou leiden tot meer inflatie maar dat blijkt nu geenszins het geval te zijn. De inflatie vormt geen enkele dreiging en dat heeft onder andere te maken met het feit dat al het vers gedrukte geld blijft ‘hangen’ bij de banken en zich geen weg kan banen naar de economie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Goud en zilver report (Week 46)

Dankzij een krachtige rally in goud en zilver wisten beide edelmetalen de week met winst af te sluiten. Speculanten die short waren op goud vonden het blijkbaar een goed moment om wat posities af te wikkelen en goud terug te kopen. Een andere mogelijke verklaring voor de stijgende GOUDPRIJS is het plan van ISIS om gouden en zilveren munten in omloop te brengen.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwachten dat GOUDPRIJS laag blijft

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de goudkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook verlaagde de bank met de kennis van nu haar inschatting van de gemiddelde GOUDPRIJS van dit jaar van $1.270 naar $1.230 per troy ounce. Het koersdoel van gemiddeld $1.200 per troy ounce voor 2015 bleef staan, maar dat wil volgens analisten van UBS nog niet zegen dat de daling van de GOUDPRIJS voorbij is.

Volgens UBS is de GOUDPRIJS de laatste tijd te snel en te hard gedaald. Vanaf de piek in oktober is er $124 per troy ounce van de prijs af gegaan, zonder dat daar een interne of fundamentele rechtvaardiging voor te vinden is, zo voegde de bank eraan toe. Toch sluit de bank, vanwege het negatieve sentiment en de zwakkere vraag naar goud in China, niet uit dat de GOUDPRIJS richting of onder de $1.100 zal zakken. Ze vervachten dat de GOUDPRIJS niet lang beneden een niveau van $1.100 per troy ounce kan blijven, omdat er op dat prijsniveau nieuwe kopers op de markt zullen komen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$