EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
38
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
35
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
34
kliks
30
kliks
22
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 771 tot 775 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: vrijdag 12 december 2014

Economie VS kan GOUDPRIJS schaden

Op de markten voor grondstoffen zagen we in de afgelopen dagen een eerste aanzet tot consolidatie. Zowel de olie- als de GOUDPRIJS zakten in ieder geval niet verder weg, hoewel het bereikte evenwicht voorlopig eerder wankel moet genoemd worden. Maar laat ons eerst even kijken naar eerst de olie en daarna naar het goud.

Er leek vorige maand geen einde te komen aan de val van de olieprijzen, zo stelde Bank Degroof vast. Een prijs van onder 70 dollar per vat werd onlangs bereikt, het laagste niveau sinds 2008. De OPEC kwam eind november niet tot een overeenkomst om de productie te beperken en dat bleef niet zonder gevolgen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 12 december 2014

GOUDPRIJS eindelijk door kaap van 1.200 dollar?

Enkele dagen geleden zag het er nog naar uit dat de GOUDPRIJS met groot geweld door de kaap van 1.200 dollar zou breken. Eens te meer was er aanvankelijk echter weer sprake van vals alarm, want van een overtuigende doorbraak is nog altijd geen sprake. Of die definitieve doorbraak er in de komende dagen zal komen, moet nog afgewacht worden. Voorlopig lijkt het goud te kunnen standhouden boven 1.200 dollar.

Het is dus tot dusver opnieuw een frustrerend jaar geweest voor beleggers in goud, op de eerste plaats voor beleggers in goudmijnen. Nochtans werd een veelbelovende start genomen, in de eerste weken van dit jaar leek de GOUDPRIJS onderweg naar 1.400 dollar. Maar onderweg werd het goud een halt toegeroepen en de GOUDPRIJS viel tenslotte terug tot een bodem rond 1.150 dollar per troy ounce.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 december 2014

Goud: 3 stappen vooruit en 2 stappen achteruit

Wie 9 jaar geleden goud kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden goud kocht, zal nog ieder dag vloeken. Goud kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

Wie 9 jaar geleden goud kocht, heeft het zich nog steeds niet beklaagd. Wie 3 jaar geleden goud kocht, zal nog ieder dag vloeken. Goud kende fantastische jaren en na de financiële crisis ging het gele edelmetaal uit zijn dak totdat het liedje opeens gedaan was.

De Federal Reserve zette de geldkraan volledig open, hyperinflatie zou de Verenigde Staten teisteren. Het was niet zo’n gek idee enkele jaren geleden, maar toch kwam het niet uit.

Er zijn er veel die geloven dat de GOUDPRIJS een ijzersterke correlatie heeft met de balans van de Fed en dat de laatste jaren slechts een anomalie is. Maar de GOUDPRIJS heeft niet alleen een correlatie met de balans, ook met het tekort van de overheid.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 11 december 2014

Nouriel Roubini belegt niet in goud, spijtig voor hem

De GOUDPRIJS leek te blijven ‘hangen’, van het herstel dat sommige analisten hadden verwacht was per saldo tot en met gisteren nog niets in huis gekomen. In het beste geval was het goud aan het uit bodemen, in het slechtste geval lag de bodem nog onder de huidige niveaus. Zo luidde alleszins de visie van de meeste analisten.

Goud, zilver, platina, palladium…, enzovoort konden als groep van de edelmetalen voorlopig geen vuist meer maken. Zelfs onze goede vriend Nouriel Roubini, die niet vies is van wat doemdenkerij, liet nochtans weinig ruimte voor een opwaartse beweging bij de edelmetalen. De combinatie van het doembeeld van een extreemlinkse regering in Griekenland met slecht economisch nieuws uit China gaf de GOUDPRIJS gisteren echter weer vleugels.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 10 december 2014

Repatriering Goud nieuwe trend in 2015?

Repatriëring van Goud wordt de trend 10 december 2014 in Goud

Repatriëring van Goud wordt de trend 10 december 2014 in Goud

Repatriëring van Goud lijkt de trend te worden. Eerst Duitsland in 2013, het referendum in Zwitserland, Nederland dat in alle stilte 122,5 ton goud terug haalde, nu mogelijk België en Oostenrijk dat in mei dit jaar een audit op de goudvoorraad liet verrichten. Gaat goud weer een grotere rol krijgen in het monetaire systeem?

De goudvoorraad van België was eind jaren 80 best aanzienlijk. Het land het in die tijd zo’n 1303 ton goud aan reserves. Tussen 1998 en 2000 heeft de Centrale Bank van België 1000 ton verkocht tegen een  GOUDPRIJS van gemiddeld $300. De laatste verkoop dateert uit 2005. In dat jaar verkocht de Centrale Bank 30 ton goud van de goudvoorraad van België. Het land heeft momenteel een goudvoorraad van 227,5 ton en het meeste van dit goud ligt opgeslagen bij de Bank of England. Goud maakt in België ongeveer 34% uit van de totale reserves.

Lees verder op thebullionhouse.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs