Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2625 artikelen gevonden. Artikel 776 tot 780
Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

James Turk & Mike Maloney over manipulatie GOUDPRIJS

James Turk van Goldmoney en Mike Maloney van GoldSilver.com praten over centrale banken en de mogelijke manipulatie van de GOUDPRIJS. Volgens de goudgoeroes is er ongeveer 100 keer meer papier goud dan fysiek goud in de wereld aanwezig.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 november 2014

Correctie in goud biedt koopkans

Volgens het halfjaarrapport van de World Gold Council hebben de beleggers in de eerste helft van dit jaar gebruik gemaakt van de correctie in het goud om in te stappen. Die beweging heeft zich echter nog niet op grote schaal doorgezet om de eenvoudige reden dat het herstel van het goud voorlopig overtuigingskracht mist.

Een aantal factoren pleiten volgens de WGC echter nog altijd voor een belegging in goud. De aandelen- en obligatiekoersen staan hoog, de spreads zijn klein en de volatiliteit is laag. Tegen een dergelijke achtergrond is het opnieuw interessant om goud te bezitten. Maar voorlopig blijft een verdere stijging van de GOUDPRIJS uit.

Volgens de World Gold Council kan het bezit van goud een portefeuille afdekken tegen mogelijke gevaren die op komst zijn. Maar voorlopig blijven die gevaren achterwege en dat verklaart onder andere ook waarom de fysieke vraag naar goud zo sterk is teruggevallen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Inflatie of deflatie, GOUDPRIJS kan stijgen

De hyperinflationisten roepen al geruime tijd om inflatie, in de hoop dat die de GOUDPRIJS zal doen stijgen. Het huidige economische beeld wijst echter allesbehalve op inflatie, eerder zien economen de kiemen van een deflatoire situatie gelegd worden.

De bekende Amerikaanse econoom Jim Rickards, schreef een boek onder de titel The Death of Money, waarin de strijd tussen deflatie en inflatie beschreven wordt. Volgens Rickards zal er één zekere winnaar uit die strijd komen en dat is het goud. In beide gevallen zal de GOUDPRIJS namelijk stijgen.

Een hogere GOUDPRIJS is de logica zelf in een inflatie-omgeving, het zal dan namelijk meer kosten om een troy ounce goud te kopen. In een deflatoire omgeving zal de GOUDPRIJS echter stijgen om die deflatie te breken. Rickards is er dan ook zeker van dat goud in eender welke omgeving kansen biedt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Goud is een barbaars reliek uit vroeger tijden

De bekende econoom John Maynard Keynes heeft goud ooit omschreven als een barbaars reliek uit de oude tijd, iets waar de hedendaagse wereld eigenlijk geen enkele boodschap meer aan heeft. Keynes was een man die wist waarover hij sprak en dus zijn heel wat beleggers van vandaag geneigd om hem gelijk te geven.

De GOUDPRIJS, en hetzelfde geldt voor zilver, platina, palladium… heeft in het verleden altijd gereageerd wanneer de zaken er voor de traditionele assets zoals aandelen, obligaties enzovoort er niet zo gunstig uitzagen. Politieke instabiliteit, vrees voor inflatie, een zwakke dollar, het zijn allemaal factoren die de GOUDPRIJS kunnen stimuleren.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 19 november 2014

Goudreserves Rusland weer verder toegenomen

Goudreserves Rusland weer gestegen 19 november 2014 in Goud

Goudreserves Rusland zijn de laatste weken verder gestegen. In september van dit jaar kocht Rusland al 37,3 ton goud. Dat was de grootste goudaankoop door Rusland in 15 jaar tijd. Uit de laatste cijfers blijkt dat de goudreserves van Rusland de laatste weken verder zijn gestegen. Rusland neemt inmiddels positie nummer 5 in qua landen met de grootste goudreserves. De GOUDPRIJS daalde sinds eind september met 5,5% tot aan begin november. De dagen steeg de GOUDPRIJS binnen enkele dagen weer naar het niveau van eind september. Centrale banken lijken de nieuwe goldbugs te worden. Deze week werd bekend dat ook de ECB mogelijk goud kan gaan aankopen wanneer er nieuwe stimuleringsmaatregelen worden ingezet.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$