Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 776 tot 780
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 16 november 2014

Goud en zilver report (Week 46)

Dankzij een krachtige rally in goud en zilver wisten beide edelmetalen de week met winst af te sluiten. Speculanten die short waren op goud vonden het blijkbaar een goed moment om wat posities af te wikkelen en goud terug te kopen. Een andere mogelijke verklaring voor de stijgende GOUDPRIJS is het plan van ISIS om gouden en zilveren munten in omloop te brengen.

Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwachten dat GOUDPRIJS laag blijft

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de goudkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook verlaagde de bank met de kennis van nu haar inschatting van de gemiddelde GOUDPRIJS van dit jaar van $1.270 naar $1.230 per troy ounce. Het koersdoel van gemiddeld $1.200 per troy ounce voor 2015 bleef staan, maar dat wil volgens analisten van UBS nog niet zegen dat de daling van de GOUDPRIJS voorbij is.

Volgens UBS is de GOUDPRIJS de laatste tijd te snel en te hard gedaald. Vanaf de piek in oktober is er $124 per troy ounce van de prijs af gegaan, zonder dat daar een interne of fundamentele rechtvaardiging voor te vinden is, zo voegde de bank eraan toe. Toch sluit de bank, vanwege het negatieve sentiment en de zwakkere vraag naar goud in China, niet uit dat de GOUDPRIJS richting of onder de $1.100 zal zakken. Ze vervachten dat de GOUDPRIJS niet lang beneden een niveau van $1.100 per troy ounce kan blijven, omdat er op dat prijsniveau nieuwe kopers op de markt zullen komen.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwahten weinig herstel GOUDPRIJS

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de goudkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook JP Morgan verwacht niet dat de GOUDPRIJS spoedig zal stijgen, onder andere vanwege de sterke dollar.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Goudimport India verdubbelde in derde kwartaal

India heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim twee keer zoveel goud geïmporteerd als in dezelfde periode van vorig jaar. Ook steeg de vraag naar juwelen aanzienlijk ten opzichte van Q3 2013, namelijk met 60%. Een daling van de GOUDPRIJS, een stabilisering van de roepie en de festivals in India droegen bij aan de stijgende vraag naar goud.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Chinese goudkoorts neemt af

Ook in China is de goudkoorts wat afgenomen. Hoewel de GOUDPRIJS ook in China het laagste niveau in ruim vier jaar bereikt heeft staan koopjesjagers nog niet te springen om goud te kopen. Vergeleken met een jaar geleden daalde de vraag met 37%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$