Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 791 tot 795
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Daling GOUDPRIJS naar $1.000 bloedbad voor goudmijnsector

Een daling van de goudkoers naar $1.000 per troy ounce zou een waar bloedbad betekenen voor de goudmijnsector.

Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 7 november 2014

Daling GOUDPRIJS naar $1.000 bloedbad voor goudmijnsector

Een daling van de goudkoers naar $1.000 per troy ounce zou een waar bloedbad betekenen voor de goudmijnsector. Dat zei Mark Bristow, de CEO van Randgold Resources, tijdens de presentatie van de nieuwste kwartaalcijfers van het mijnbouwbedrijf.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

ABN Amro: GOUDPRIJS daalt naar $800 per troy ounce

De GOUDPRIJS zal volgens analist Georgette Boele van de ABN Amro volgend jaar dalen naar $800 per troy ounce. Eerder sprak dezelfde analist al de verwachting uit dat de GOUDPRIJS dit jaar naar $1.100 zou dalen en in het jaar 2015 een niveau van $850 zou bereiken. Wat veel goudbeleggers voor onmogelijk hielden zou zomaar eens realiteit kunnen worden. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Dit goudmijnaandeel heeft een prachtig potentieel

Door de daling van de GOUDPRIJS zijn vrijwel alle goudmijnaandelen sterk gedaald. Voor de personen met vertrouwen in goud en de GOUDPRIJS liggen de koopjes nu voor het oprapen.

Begin dit jaar tipte Willem Middelkoop in een uitzending van Lynx: Lake Shore Gold Corp. Dit aandeel was toen gezakt van $4 dollar naar $0.37. Zijn tip bleek een “gouden tip” te zijn. Het aandeel steeg enorm en in augustus van dit jaar werd een top neergezet van $1.40, een stijging van 278%!

Door de recente daling van de GOUDPRIJS is de koers teruggezakt naar 80 dollarcent. Een positief gegeven is dat slechts 1.7 procent van de uitstaande aandelen “short” is verkocht. Ook de cijfers die het bedrijf presenteerde de afgelopen tijd waren zeer goed te noemen, mede daardoor is de koers zo hard gestegen.

Voor personen met vertrouwen in dit bedrijf en in een opwaartse beweging van de GOUDPRIJS kan de top van $1.40 in de toekomst wederom werkelijkheid worden. Misschien dat ooit de top van 4 dollar uit 2010/2011 gehaald zal gaan worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Wanneer de aandelenhype is verdwenen, keert iedereen terug naar goud

Als gevolg van wat in de voorbije decennia is gebeurd, geloven veel mensen dat een grote inflatiestijging nodig is om de goudkoers terug op de rails te krijgen. Alsof goud en inflatie positief gecorreleerd zijn met elkaar. “De realiteit leert ons iets helemaal anders”,

zegt 24hGold,”goud neigt het juist goed te doen in periodes wanneer het vertrouwen in het financieel systeem wankelt.”

Een voorbeeld die de website aanhaalt is dat de GOUDPRIJS met 560% is gestegen, ook al is de inflatie in die tijd met kleine incrementele stapjes omhoog gegaan. Inflatie alleen is dus niet het hele verhaal en kan op zich niet verklaren waarom de goudkoers zo laag staat. Er is immers zoiets als een reële interestvoet en een nominale rente.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$