Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2628 artikelen gevonden. Artikel 791 tot 795
Bron: HollandGold
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

JP Morgan en UBS verwahten weinig herstel GOUDPRIJS

JP Morgan en UBS hebben hun verwachting voor de goudkoers naar beneden bijgesteld. Het Zwitserse UBS verlaagde haar koersdoel voor de komende dertig dagen van $1.250 naar $1.180 per troy ounce, maar liet tegelijkertijd het koersdoel voor de komende drie maanden onveranderd op $1.200. Ook JP Morgan verwacht niet dat de GOUDPRIJS spoedig zal stijgen, onder andere vanwege de sterke dollar.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: vrijdag 14 november 2014

Goudimport India verdubbelde in derde kwartaal

India heeft in het derde kwartaal van dit jaar ruim twee keer zoveel goud geïmporteerd als in dezelfde periode van vorig jaar. Ook steeg de vraag naar juwelen aanzienlijk ten opzichte van Q3 2013, namelijk met 60%. Een daling van de GOUDPRIJS, een stabilisering van de roepie en de festivals in India droegen bij aan de stijgende vraag naar goud.

Bron: Doijerkalff.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Chinese goudkoorts neemt af

Ook in China is de goudkoorts wat afgenomen. Hoewel de GOUDPRIJS ook in China het laagste niveau in ruim vier jaar bereikt heeft staan koopjesjagers nog niet te springen om goud te kopen. Vergeleken met een jaar geleden daalde de vraag met 37%.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Insiders kochten aandelen Barrick Gold

Aandelen Barrick Gold, het grootste goudmijnbedrijf ter wereld, zijn naar een twintig jaars dieptepunt gezakt. De daling van de GOUDPRIJS de afgelopen 3 jaar heeft de goudmijnaandelen geen goed gedaan. De aandelen van Barrick Gold noteerden in 2011 rond de $55 per aandeel. Sindsdien is de prijs van het aandeel met net geen 80% gedaald. Momenteel noteren aandelen Barrick Gold $11,60.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 november 2014

Goud wordt gestuurd door deze munt. Het is niet de dollar.

Hoe meer geld Japan print des te zwakker presteert goud. De zwakte van de Yen stuurt goud. De gelijkenis is treffend.

De gelijkenis tussen goud en de Japanse Yen is treffend met verhouding tot de dollar. De Yen heeft een rechtstreekse correlatie met goud. Hoe zwakker de Yen, hoe zwakker goud. Normaal wordt de zwakte van goud toegeschreven aan de sterke dollar. Een zwakke yen betekent een sterke dollar en dat impliceert een lage GOUDPRIJS. Het lijkt nu wel dat het de zwakte van de Yen is die de prijs van goud bepaalt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$