Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2618 artikelen gevonden. Artikel 796 tot 800
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Dit goudmijnaandeel heeft een prachtig potentieel

Door de daling van de GOUDPRIJS zijn vrijwel alle goudmijnaandelen sterk gedaald. Voor de personen met vertrouwen in goud en de GOUDPRIJS liggen de koopjes nu voor het oprapen.

Begin dit jaar tipte Willem Middelkoop in een uitzending van Lynx: Lake Shore Gold Corp. Dit aandeel was toen gezakt van $4 dollar naar $0.37. Zijn tip bleek een “gouden tip” te zijn. Het aandeel steeg enorm en in augustus van dit jaar werd een top neergezet van $1.40, een stijging van 278%!

Door de recente daling van de GOUDPRIJS is de koers teruggezakt naar 80 dollarcent. Een positief gegeven is dat slechts 1.7 procent van de uitstaande aandelen “short” is verkocht. Ook de cijfers die het bedrijf presenteerde de afgelopen tijd waren zeer goed te noemen, mede daardoor is de koers zo hard gestegen.

Voor personen met vertrouwen in dit bedrijf en in een opwaartse beweging van de GOUDPRIJS kan de top van $1.40 in de toekomst wederom werkelijkheid worden. Misschien dat ooit de top van 4 dollar uit 2010/2011 gehaald zal gaan worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 november 2014

Wanneer de aandelenhype is verdwenen, keert iedereen terug naar goud

Als gevolg van wat in de voorbije decennia is gebeurd, geloven veel mensen dat een grote inflatiestijging nodig is om de goudkoers terug op de rails te krijgen. Alsof goud en inflatie positief gecorreleerd zijn met elkaar. “De realiteit leert ons iets helemaal anders”,

zegt 24hGold,”goud neigt het juist goed te doen in periodes wanneer het vertrouwen in het financieel systeem wankelt.”

Een voorbeeld die de website aanhaalt is dat de GOUDPRIJS met 560% is gestegen, ook al is de inflatie in die tijd met kleine incrementele stapjes omhoog gegaan. Inflatie alleen is dus niet het hele verhaal en kan op zich niet verklaren waarom de goudkoers zo laag staat. Er is immers zoiets als een reële interestvoet en een nominale rente.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Nederlandse Goudanalist nr. 1 in voorspellen GOUDPRIJS

Een Goudanalist van ABN AMRO staat op nummer 1 in de ranking van beste voorspellers in de prijzen van edelmetaal. Georgette Boele is haar naam. Boele is coördinator van valuta en grondstoffen strategie binnen ABN AMRO. In 2013 was Boele al de meest accurate voorspeller van de GOUDPRIJS. De ranking wordt bijgehouden door Metal Bulletin. Metal Bulletin is een informatieve dienst gericht op professionals in de metaalbranche.

De Goudanalist van ABN AMRO stond in het tweede kwartaal op nummer 2 op de lijst na Walter de Wet van Standard Bank. In het derde kwartaal klom Georgette Boele naar positie 1 door de meest accurate voorspelling te doen van Goud, Zilver, Platina en Palladium. Boele voorspelde dat de GOUDPRIJS in het derde kwartaal op $1200 per troy ounce zou staan, uitgaande van een gemiddeld prijsniveau in het derde kwartaal.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

Palladium een betere investering dan goud?

Is palladium een betere investering dan goud? Even leek het antwoord op deze vraag een volmondig ‘ja’ want de palladiumprijs deed het dit jaar beter dan de GOUDPRIJS. Zonder enige vorm van overdrijving menen we te mogen stellen dat bij de edele metalen palladium het voortouw heeft genomen. Of dat zo zal blijven, moet afgewacht worden.

De prijs voor dit metaal uit de groep van platina bereikte eerder dit jaar een nieuwe piek voor de afgelopen 13 jaar. De meeste investeerders zullen de trein echter gemist hebben want palladium is niet bepaald een grondstof die erg bekend is bij de particuliere investeerders. Verder dan goud en zilver kijken die meestal niet.

Maar fundamenteel ziet het plaatje voor palladium er nog altijd goed uit. Dat heeft dan weer te maken met de verwachting dat de vraag het aanbod ruimschoots zal overtreffen. Volgens de ijzeren logica van wet zal een grotere vraag dan aanbod automatisch leiden tot een stijging van de prijs.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 5 november 2014

GOUDPRIJS opnieuw hard onderuit, hoe komt dat?

De GOUDPRIJS staat al enige tijd onder druk door het aansterken van de dollar, maar nu lijkt ook de daling van de olieprijs uit te stralen op de edelmetalen. Een lage olieprijs heeft immers een drukkend effect op de inflatie. Ook de zilverprijs ging flink onderuit en staat op het moment van schrijven onder de €400 per kilo.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$