Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 811 tot 815
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 28 oktober 2014

Goudmijnen naar laagste waardering in dertig jaar

Aandelen van goudmijnen zijn in dertig jaar tijd niet meer zo laag gewaardeerd geweest als nu, zo blijkt uit een analyse van Bloomberg. Door de daling van de GOUDPRIJS zijn veel mijnen niet meer rendabel. Daardoor is veel aandeelhouderswaarde al verdampt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De laatste keer dat dit gebeurde, had de GOUDPRIJS een ULTIEME bodem gezet

Enkele zaken in de goudmarkt zijn in korte tijd enorm aan het veranderen. Het nieuws dat wij hebben vernomen doet ons vermoeden dat er zich verdere structurele veranderingen voordoen op de goudmarkt. Veranderingen die we in geen 15 jaar gezien hebben zelfs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

De GOUDPRIJS is soms onvoorspelbaar

We moeten het toegeven: met goud is het niet altijd even makkelijk kersen eten. Traditioneel gedraagt het goud zich goed in een omgeving van negatieve reële rentevoeten waarbij de inflatie hoger is dan de nominale rentevoeten. Het argument geldt hier dan dat goud beschermt tegen inflatie. De geschiedenis speelt hierbij een belangrijke rol.

In het verleden gold goud namelijk als een behouder van de welvaart en dan meer bepaald in de periodes die voor economisch systeem van fiat currencies vooraf gingen. In de oudheid was goud op een bepaald moment zelfs het enige waarde middel, met zilver en andere edele metalen op een behoorlijke afstand.

Maar de onvoorspelbaarheid van het goud blijkt echter uit het feit dat het zich soms als risk on asset gaat gedragen dat zich ontwikkelt op dezelfde manier als de S&P 500 SPDR ETF SPY of als andere beursindices, aandelen en noem maar op. Goud kan met andere woorden zowel een risk on als een risk off functie krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Op een andere manier in goud investeren?

Er zijn vele manieren om in goud te investeren. De meeste mensen kopen gewoon gouden munten of gouden staafjes of baren. Sommigen die echt geloven in een grote uitbraak van het goud durven het aan om een 1 kilo goud te kopen waarna die in een kluis wordt weggeborgen in afwachting van moeilijke tijden.

Een andere manier om in goud te beleggen is onrechtstreeks via goudmijnaandelen. Het probleem, voor zo ver dit een probleem hoeft te zijn, is dat de goudmijnaandelen niet altijd synchroon bewegen met de GOUDPRIJS. Soms hinken de mijnaandelen achterop, in andere gevallen lopen ze voorop.

Dit jaar hebben de mijnbouwaandelen voorop gelopen, maar in de voorbije jaren konden ze het hoge tempo waaraan de GOUDPRIJS steeg niet volgen. Een reden waarom de mijnbouwaandelen een gedrag vertonen dat afwijkt van het goud zelf kunnen we u niet geven. Het is een van de geheimen van de goudmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 oktober 2014

Rusland kocht afgelopen maand meer dan 37 ton goud

De centrale bank van Rusland heeft in de maand september 1,2 miljoen troy ounce goud (ruim 37 ton) aan haar reserves toegevoegd, zo blijkt uit de laatste cijfers die onlangs bekend werden gemaakt. De afgelopen vijftien jaar heeft de Bank of Russia nog niet eerder zoveel goud gekocht in één maand tijd, een opvallende constatering. Omgerekend naar de gemiddelde GOUDPRIJS in deze maand gaat het om een bedrag van ruim $1,5 miljard. Rusland blijft goud kopen ter diversificatie van haar valutareserves. Sinds 2005 heeft het land stelselmatig en bijna zonder onderbreking goud aan haar reserves toegevoegd, met als resultaat dat het land nu over een grotere goudvoorraad beschikt dan China.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$