EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
61
kliks
37
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
35
kliks
31
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
24
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goudprijs.
Artikel 836 tot 840 met de

betekenis van het woord GOUDPRIJS

Geplaatst op: donderdag 13 november 2014

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011

Prijzen van Edelmetalen dalen sinds 2011 november 11th, 2014 by Reinoud Bogert De prijzen van edelmetalen dalen al sinds 2011. Goud bereikte in 2011 zijn hoogste koers op ongeveer $1900 per troy ounce. Sindsdien is de prijs gedaald naar het huidige niveau van $1156 per troy ounce. Voor zilver geldt ongeveer eenzelfde patroon maar de daling is veel sterker geweest. De zilverprijs bereikte ook in 2011 zijn hoogste punt van $48 per troy ounce maar is inmiddels terug gevallen naar $15,60 per troy ounce.

Inmiddels dalen de prijzen van edelmetalen al ruim 3,5 jaar. De GOUDPRIJS staat inmiddels 39% lager en noteert op het niveau van juli 2010. Zoals eerder genoemd is de zilverprijs veel harder gedaald. Zilver staat 68% lager dan de top van $48. Voor de mijnindustrie zijn de huidige prijzen dermate laag dat veel goud- en zilvermijnen verlieslatend zijn. Economisch is het winnen tegen de huidige prijzen van edelmetaal niet haalbaar. De meeste zilvermijnen hebben een kostprijs die boven de $17 per troy ounce ligt. Voor de goudmijnen geldt eigenlijk een zelfde verhaal. Naast de daling van de prijzen speelt de steeds lager wordende concentraties van goud en zilver in de grond een belangrijke rol. De daling is de olieprijs geeft wat lucht maar weegt niet op tegen de daling in de prijzen van beide edelmetalen. De mijnaandelen staan op de niveaus van rond 1991.

Lees verder op goudvergelijken.nl
Geplaatst op: dinsdag 11 november 2014

Het grootste probleem voor goud is niet wat je denkt

Na een stijging maal 7 van de GOUDPRIJS in een stierenmarkt van 12 jaar, verkochten beleggers goud massaal in 2013 met de eerste daling in 13 jaar als gevolg. Ook dit jaar staat de GOUDPRIJS in het rood, na toch een goede start van het jaar. Is dit een episch boom en bust verhaal binnen een normale marktcyclus of een verandering van menselijk gedrag?

Na een stijging maal 7 van de GOUDPRIJS in een stierenmarkt van 12 jaar, verkochten beleggers goud massaal in 2013 met de eerste daling in 13 jaar als gevolg. Ook dit jaar staat de GOUDPRIJS in het rood, na toch een goede start van het jaar. Is dit een episch boom en bust verhaal binnen een normale marktcyclus of een verandering van menselijk gedrag?

In 2011 raasde de GOUDPRIJS nog door naar $ 1.921,17 per ounce. Beleggers zochten massaal dekking tegen inflatie, zwakkere munten en monetaire onrust. Maar met de terugkeer van economische groei in de Verenigde Staten, stoomden aandelen omhoog en brokkelde de goudmarkt af.

Na een goed begin van 2014 door de tragere globale economische groei, de sell-off van de groeilanden en de opmars van geopolitieke spanningen bereikte de GOUDPRIJS een hoogste koers in maart van dit jaar. Nu staat de GOUDPRIJS weer op het laagste niveau van de laatste 4 jaren.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 11 november 2014

Wat de meeste Beleggers niet weten

GOUDPRIJS in andere valuta, wat meeste beleggers niet weten 11 november 2014 in Goud

GOUDPRIJS in andere valuta, wat meeste beleggers niet weten 11 november 2014 in Goud

GOUDPRIJS in andere valuta presteert best goed dit jaar. Wanneer je berichten leest in de media dan heeft de GOUDPRIJS het niet best gedaan. De gemiddelde belegger weet dat de GOUDPRIJS is gedaald maar dit is niet helemaal waar. Als belegger in de Eurozone weeg je je vermogen in Euro’s. Interessant om te inventariseren wat de GOUDPRIJS heeft gepresteerd in de belangrijkste valuta.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: maandag 10 november 2014

GOUDPRIJS op weg naar $1000,-?

De goudrijs is de afgelopen tijd fors gedaald. Momenteel noteert de GOUDPRIJS op $1.152,- per troy ounce. Is de GOUDPRIJS op weg nar $1000,-? De spotprijs zilver staat inmiddels op $15,60. Hierbij een update met interessante tweets en nieuws over goud en zilver.

[...]

Lees verder op GoudVergelijken.nl
Geplaatst op: maandag 10 november 2014

Een derde goudproductie met verlies verkocht

Ongeveer een derde van al het goud dat goudmijnen naar boven halen wordt op dit moment met verlies verkocht, zo bericht Bloomberg. De GOUDPRIJS zakte vorige week naar een dieptepunt van $1.137 per troy ounce. Dat is lager dan de all-in productiekosten van een aantal mijnen.

Lees verder op Doijerkalff.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs