Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2610 artikelen gevonden. Artikel 856 tot 860
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Koersdoel Goud omlaag

Koersdoelen GOUDPRIJS lager door bankanalisten 25 september 2014 in Goud

Koersdoelen voor de GOUDPRIJS zijn lager gezet door een aantal bankanalisten. Jeffrey Currie, hoofd analist bij Goldman Sachs hanteert zijn bestaande koersdoel van $1050 per troy ounce aan het einde van 2014. Currie denkt dat het ergste nog niet voorbij is en ziet aanzienlijke risico’s op korte termijn. Volgens de hoofd analist van Goldman Sachs is een groot bestanddeel van de sterkte in de GOUDPRIJS te danken aan geopolitieke spanningen rondom Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Beide situaties lijken nu stabiel en daarmee zouden de zorgen zijn verdwenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

De lange vingers van de Federal Reserve: goudmanipulatie doe je zo!

Sinds september 2011 maken zowel de Federal Reserve als commerciële banken gebruik van naakte shortselling om de GOUDPRIJS naar onder te drijven. Dat meldt ZeroHedge. Dat zou allemaal gebeuren op de New Yorkse commoditeitenbeurs Comex. Gelet op het karakter van de bullion banks beschikken ze over de mogelijkheid om grote hoeveelheden futures te creëren wanneer de activiteit op Comex laag is.

Aan de andere kant staan speculanten en grote institutionele beleggers, zoals hefboomfondsen, die de contracten gebruiken om goud in een bepaalde richting in te duwen. Natuurlijk hebben ze geen enkele interesse in fysiek goud maar in de afgeleide waarde van zo’n futurescontract. Dus, als ze zo’n deal met een zekere winst te gelde kunnen maken verkopen ze de future door.

Dat soort transacties, ook gekend als naked shortselling, is illegaal op de obligatie- en aandelenmarkt maar wordt bijna als een religie uitgeoefend op de futuresmarkt. Dat betekent dat de Fed en andere banken vrijuit gaan wanneer ze op die manier de GOUDPRIJS manipuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Was dit de 3e bodem goud in 15 maanden?

Nadat de GOUDPRIJS vorig jaar eind juni een eerste keer een bodem vond, werd deze bodem eind december 2013 nogmaals bevestigd. Na een sterk begin in 2014 zakte de GOUDPRIJS verder af tijdens de zomermaanden en werd de bodem voor een 3e keer getest met een voorlopig dieptepunt van $1.212, net iets boven $1.180, de koers van de vorige twee bodems. Is dit de definitieve bodem goud of slechts een tijdelijke heropleving?

Na een parabolische top in 2011 bewoog de GOUDPRIJS tot 2013 voornamelijk zijwaarts. In 2013 daalde de GOUDPRIJS in enkele krachtige bewegingen van $ 1.650 naar $ 1.180. Sindsdien zit de GOUDPRIJS opnieuw in een zijwaartse beweging tussen $ 1.180 en $ 1.450. Indien de GOUDPRIJS alsnog door $ 1.180 zou zakken, zitten we in een nieuwe neerwaartse fase.

Indien de huidige bodem niet kan standhouden, zit de GOUDPRIJS nog steeds in een opwaartse lange termijn trend met $1.100 en $1.000 als volgende steunniveaus. $1.000 is het uitbraakniveau van 2008 en geldt als een zeer sterk steunniveau, zolang deze barrière niet doorbroken wordt, blijft de GOUDPRIJS in een seculaire stierenmarkt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Beleggers in Edelmetaal kiezen voor Zilver

Grootste Zilver ETF ziet vraag aantrekken 24 september 2014 in Zilver

De grootste Zilver ETF in Amerika blijft ondanks de dalende zilverprijs populair onder beleggers. De prijs van zilver daalde sinds 2011 met zo’n 64%. Na de top van $48 per troy ounce staat de zilverprijs momenteel op $17,70. Ook de GOUDPRIJS daalde in dezelfde periode maar veel minder hard. Goud zakte van $1900 per troy ounce begin september 2011 naar de huidige prijs van $1222. Een daling van ruim 35%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Laat u niet beïnvloeden door de Comex goud handel

Het is niet gemakkelijk voor de goud beleggers om het hoofd koel te houden. Er teken zich dan ook vreemde gebeurtenissen af op de goudmarkt. In het westen zien we de goudmarkt echter als de Comex goud, daar waar alle papieren handel plaats vindt. Maar op een papieren markt is het niet zo moeilijk om de prijs in een bepaalde richting te laten bewegen.

Als het aanbod hoger ligt dan de vraag, daalt de prijs. Als je een kunstmatig aanbod creëert, kan je de prijs ook kunstmatig laten bewegen. Het is niet zo dat deze papierenmarkten constant ‘bewerkt’ worden, maar het valt wel op dat de goud- en zilverprijs zeer dikwijls daalt in de laatste 30 minuten van de handel op de Comex. Goud en zilver gaan meestal hoger in de uren van de Aziatische/Indiase handel, daar waar vooral fysieke handel plaats vindt.

De handel van fysiek goud en zilver verhuisde de laatste jaren vooral van Londen naar China. Dit proces gaat nog versnellen nu dat China een nieuw initiatief lanceerde om de fysieke handel van goud en zilver nog te bevorderen. Naarmate dat de handel verhuist van west naar oost, is het ook niet onlogisch dat de papieren GOUDPRIJS op de Comex daalt, de vraag droogt namelijk op.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$