Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2616 artikelen gevonden. Artikel 861 tot 865
Bron: HollandGold.nl
Geplaatst: vrijdag 26 september 2014

Goldman Sachs ziet GOUDPRIJS verder dalen

Volgens analist Jeffrey Currie van Goldman Sachs kan de GOUDPRIJS de komende maanden nog veel verder dalen. Hoewel de GOUDPRIJS in euro’s nog een kleine 10% hoger staat dan begin dit jaar is het rendement in dollars bijna compleet verdampt. “De risico’s zijn overwegend negatief voor goud. Veel van de steun kwam dit jaar van geopolitieke onzekerheid in Oekraïne en in het Midden-Oosten en die onzekerheden zijn weggeëbd”, zo verklaarde de analist in een gesprek met Bloomberg.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Koersdoel Goud omlaag

Koersdoelen GOUDPRIJS lager door bankanalisten 25 september 2014 in Goud

Koersdoelen voor de GOUDPRIJS zijn lager gezet door een aantal bankanalisten. Jeffrey Currie, hoofd analist bij Goldman Sachs hanteert zijn bestaande koersdoel van $1050 per troy ounce aan het einde van 2014. Currie denkt dat het ergste nog niet voorbij is en ziet aanzienlijke risico’s op korte termijn. Volgens de hoofd analist van Goldman Sachs is een groot bestanddeel van de sterkte in de GOUDPRIJS te danken aan geopolitieke spanningen rondom Oekraïne en de situatie in het Midden-Oosten. Beide situaties lijken nu stabiel en daarmee zouden de zorgen zijn verdwenen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

De lange vingers van de Federal Reserve: goudmanipulatie doe je zo!

Sinds september 2011 maken zowel de Federal Reserve als commerciële banken gebruik van naakte shortselling om de GOUDPRIJS naar onder te drijven. Dat meldt ZeroHedge. Dat zou allemaal gebeuren op de New Yorkse commoditeitenbeurs Comex. Gelet op het karakter van de bullion banks beschikken ze over de mogelijkheid om grote hoeveelheden futures te creëren wanneer de activiteit op Comex laag is.

Aan de andere kant staan speculanten en grote institutionele beleggers, zoals hefboomfondsen, die de contracten gebruiken om goud in een bepaalde richting in te duwen. Natuurlijk hebben ze geen enkele interesse in fysiek goud maar in de afgeleide waarde van zo’n futurescontract. Dus, als ze zo’n deal met een zekere winst te gelde kunnen maken verkopen ze de future door.

Dat soort transacties, ook gekend als naked shortselling, is illegaal op de obligatie- en aandelenmarkt maar wordt bijna als een religie uitgeoefend op de futuresmarkt. Dat betekent dat de Fed en andere banken vrijuit gaan wanneer ze op die manier de GOUDPRIJS manipuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 25 september 2014

Was dit de 3e bodem goud in 15 maanden?

Nadat de GOUDPRIJS vorig jaar eind juni een eerste keer een bodem vond, werd deze bodem eind december 2013 nogmaals bevestigd. Na een sterk begin in 2014 zakte de GOUDPRIJS verder af tijdens de zomermaanden en werd de bodem voor een 3e keer getest met een voorlopig dieptepunt van $1.212, net iets boven $1.180, de koers van de vorige twee bodems. Is dit de definitieve bodem goud of slechts een tijdelijke heropleving?

Na een parabolische top in 2011 bewoog de GOUDPRIJS tot 2013 voornamelijk zijwaarts. In 2013 daalde de GOUDPRIJS in enkele krachtige bewegingen van $ 1.650 naar $ 1.180. Sindsdien zit de GOUDPRIJS opnieuw in een zijwaartse beweging tussen $ 1.180 en $ 1.450. Indien de GOUDPRIJS alsnog door $ 1.180 zou zakken, zitten we in een nieuwe neerwaartse fase.

Indien de huidige bodem niet kan standhouden, zit de GOUDPRIJS nog steeds in een opwaartse lange termijn trend met $1.100 en $1.000 als volgende steunniveaus. $1.000 is het uitbraakniveau van 2008 en geldt als een zeer sterk steunniveau, zolang deze barrière niet doorbroken wordt, blijft de GOUDPRIJS in een seculaire stierenmarkt.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 24 september 2014

Beleggers in Edelmetaal kiezen voor Zilver

Grootste Zilver ETF ziet vraag aantrekken 24 september 2014 in Zilver

De grootste Zilver ETF in Amerika blijft ondanks de dalende zilverprijs populair onder beleggers. De prijs van zilver daalde sinds 2011 met zo’n 64%. Na de top van $48 per troy ounce staat de zilverprijs momenteel op $17,70. Ook de GOUDPRIJS daalde in dezelfde periode maar veel minder hard. Goud zakte van $1900 per troy ounce begin september 2011 naar de huidige prijs van $1222. Een daling van ruim 35%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$