Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 901 tot 905
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 6 september 2014

Minst risicovolle manier om te investeren in goud

We zullen u even een moeilijke vraag stellen: wat is de minst risicovolle manier om te investeren in de goudsector? Die sector mag heel breed genomen worden: fysiek goud in de vorm van munten en staven, goudmijnaandelen en goudfutures. Bij uitbreiding mag ook aan andere edele metalen als zilver, platina, palladium, etc. gedacht worden.

Het goud heeft een paar moeilijke jaren achter de rug, laat daar geen misverstanden over bestaan. Naar de reden waarom hebben we nog steeds het gissen, ondanks het feit dat er regelmatig geruchten de ronde deden over manipulatie van de GOUDPRIJS. Definitieve bewijsvoering daaromtrent hebben we echter nog niet gekregen.

Is goud op de huidige prijsniveaus aantrekkelijk geprijsd? Het hangt er van af hoe iemand tegen de markt aankijkt. Wie verder durft te denken dan de neus lang is zal zeggen van wel. Ooit stopt de manipulatie van de GOUDPRIJS en dan ligt de weg naar omhoog wijd open. Of toch niet? Bij sommigen zijn de twijfels toegenomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Moeilijk te geloven, maar er vloeide gisteren veel geld naar goudmijnen

De GOUDPRIJS blijft de zeer belangrijke weerstand van $ 1.260 testen. Er liggen veel kooporders rond dit niveau. Als de prijs alsnog hier door zakt, kan de GOUDPRIJS nog veel verder dalen. Dat was misschien de reden voor de ware sell-off van de goudmijnen gisteren, de angst voor een verdere daling van de GOUDPRIJS. Maar opmerkelijk genoeg stroomde er gisteren veel geld naar de goudmijnen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 5 september 2014

Nieuwe fixing GOUDPRIJS onderweg

Begin dit jaar ontstond er veel commotie voer de fixing van de GOUDPRIJS. Die zou niet transparant genoeg zijn en veel ruimte laten voor manipulatie. De markt heeft niet stil gezeten, want eind dit jaar komt er ook voor goud een nieuwe referentieprijs tot stand. In augustus werd de fixing van de zilverprijs al aangepast.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Dit is waarom goudmijnen nu goedkoop zijn

Goudmijnen zijn zwaar gedevalueerd. Van de sell-offs van de laatste decennia is de huidige een van de zwaarste. Sinds de jaren ’70 stonden goudmijnaandelen nog maar 6 keer eerder op het huidige lage niveau. Na dergelijke onderwaardering volgde steeds een herstel, sommige waren zelfs heel sterk.

Enkele jaren geleden begonnen de goudmijnen te dalen terwijl de GOUDPRIJS bleef stijgen. Dit was een teken aan de wand. De daling van de GOUDPRIJS heeft voor veel goudmijnen een alarm doen afgaan. De goudmijnen hebben zich aangepast aan de nieuwe realiteit van een lagere GOUDPRIJS en zijn nu zeer koopwaardig om de volgende 4 redenen, aldus US Funds:

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 4 september 2014

Goud naar $ 1.000 zou een goede zaak zijn

De GOUDPRIJS zit al sinds 2011 in een berenmarkt. Is dit een berenmarkt in een grotere stierenmarkt of is dit een berenmarkt die volgt op een stierenmarkt? De meningen zijn verdeeld. Momenteel zoekt de GOUDPRIJS weer de onderkant van het trendkanaal op. Een daling onder $ 1.260 zou betekenen dat de GOUDPRIJS er niet in slaagt om een hogere of gelijke bodem te zetten. Dan kan de GOUDPRIJS verder dalen naar $ 1.000. Dit zou eigenlijk best goed zijn voor de GOUDPRIJS.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$