Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2587 artikelen gevonden. Artikel 921 tot 925
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

GOUDPRIJS staat onder druk, maar …

De GOUDPRIJS staat onder druk. Het technische plaatje ziet er op korte termijn niet goed uit, maar de daling gebeurt ordelijk en een belangrijk steunpunt houdt voorlopig stand. De beren zijn weer in het voordeel, maar er is nog geen man over boord, aldus Kitco.

Het 61,8 % Fibonacci retracement niveau van de stijging in juni – juli ligt op $ 1.282. Dit niveau werd met succes getest vorige week. Dit is belangrijk, zeker omdat de GOUDPRIJS momenteel onder het 20-daags, 40-daags en 100-daags gemiddelde noteert. Dit duidt meestal op een verdere daling. De RSI indicator zit ook in een dalende lijn en noteert onder 50 wat duidt op een negatieve trend.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 5 augustus 2014

Verliest goud zijn glans als veilige haven?

Goud diende lange tijd als een verzekering tegen politieke en economische schokken. Na de hel van de financiële crisis vergaloppeerde de GOUDPRIJS zich toen het als veilige haven omhoog schoot tot $1.900 om daarna 39% te dalen. Dit bezorgde veel beleggers de daver op het lijf zodat de glans van veilige haven wat troebel geworden is. Betekent dit dat we goud moeten afschrijven?

Goud is perfect als indekking tegen onzekerheid en zou dus voor een deel uit moeten maken van iedere portefeuille. Iedere beleggingsportefeuille heeft nu eenmaal bescherming nodig. Maar jaren van QE door de Federal Reserve heeft veel beleggers immuun gemaakt voor onzekerheid waardoor goud minder aantrekkelijk geworden is.

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 2 augustus 2014

Laag, lager, laagst?

Voor goud wederom minder goed nieuws deze week. Van de stijging in de GOUDPRIJS op 10 juli, door spanningen in Oekraïne, is weinig meer over. Goud futures daalden gistermiddag tijdens de belangrijke meetings in VS en Europa. Europa is begonnen met een enorme waslijst aan sancties richting Rusland. En in de VS geloven de mensen nog steeds in herstel van de Amerikaanse economie waarbij de stijging in het aantal banen vandaag ook niet ten goede kwam van de GOUDPRIJS.

[...]

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

Vraag naar goud in China in tweede kwartaal gedaald

Voor het eerst in acht jaar tijd is de vraag naar gouden juwelen in China gedaald. De daling ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar is niet verwonderlijk, aangezien de vraag naar fysiek goud toen explodeerde als gevolg van de dalende GOUDPRIJS. Dit jaar zijn Chinezen wat terughoudender met het kopen van goud, omdat de prijs weer wat is opgelopen en omdat de yuan wat verzwakt is.

Bron:
Geplaatst: vrijdag 1 augustus 2014

GOUDPRIJS stijgt naar recordniveau in Argentinië

In een jaar tijd is de waarde van de Argentijnse peso bijna gehalveerd ten opzichte van de dollar, waardoor het land in grote problemen is gekomen. Deze week slaagde de regering van Argentinië er niet in de rente te betalen over $13 miljard aan dollarleningen, waarmee het land officieel in ‘default’ is gegaan.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$