Nieuws / Artikelen met het woord

goudprijs

2615 artikelen gevonden. Artikel 931 tot 935
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

Weet de CIA wat er met het goud aan de hand is?

Investeerders in goud hebben dit jaar tot dus ver nog niet aan de feestdis gezeten. De GOUDPRIJS heeft enkele keren geprobeerd om uit de startblokken te komen maar het bleek telkens om een valse start te gaan. Iets of iemand houdt de GOUDPRIJS tegen, om welke reden dan ook. Maar recent werd een suggestie gedaan die tot nadenken stemt.

Weet de CIA meer over wat er met het goud aan de hand is? Er zou op de goudmarkt dan iets spelen wat van groot politiek belang is. Mogelijk heeft het te maken met China, mogelijk ook niet. De suggesties over de CIA werden tot dus ver door niets of niemand bevestigd. Vast staat alleen dat er een mysterieuze speler op de markt actief is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 18 augustus 2014

De aanval op goud en zilver afgelopen vrijdag is mislukt

Afgelopen vrijdag was er weer een psychologische aanval op beleggers in goud en zilver. Op korte tijd daalde de GOUDPRIJS bijna $ 20 om door de psychologische belangrijke grens van $ 1.300 te dalen waarna de GOUDPRIJS de helft van het verlies weer goed kon maken door te herstellen tot boven $ 1.300. Hierdoor sloot de GOUDPRIJS de week alsnog boven het 50-daags gemiddelde, maar het was de timing die weer opvallend was.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 17 augustus 2014

Goud en zilver report (Week 33)

De GOUDPRIJS bleef de afgelopen week netto vrijwel onveranderd. Afgezien van een plotselinge koersdaling op vrijdag sloot de markt op koers van €973,82 per troy ounce, een daling van 0,28% ten opzichte van de slotkoers van €976,54 een week eerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Is dit het einde van de Bear Market bij het goud?

De inflatieperiode van de jaren 70 en de vroege jaren 80 ging gepaard met een sterke stijging van de GOUDPRIJS. Iedereen wou op dat moment in goud, zilver, platina en andere edele metalen zitten. Goud was het gespreksonderwerp nummer 1 op publieke plaatsen, zelfs de man in de straat stak wat goud of zilver in zijn kluis.

De hype rond het goud bereikte, zoals steeds het geval was, een piek op het moment dat de grootste beweging al achter de rug was. Het optimisme op de goudmarkt was toen een betrouwbare contra indicator. Ervaren investeerders konden toen met de ogen toe een corrigerende beweging bij het goud voorspellen. Bijna 20 jaar geleden was de situatie bij de goudmarkt heel anders.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 15 augustus 2014

Beleggers kopen minder goud dan vorig jaar

Beleggers hebben in het tweede kwartaal van dit jaar minder goud gekocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. De vraag naar sieraden daalde met 30% en de vraag naar munten en baren halveerde in het tweede kwartaal ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Beleggers zijn afwachtend nu de GOUDPRIJS weer stabiliseert.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$